Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2011 - Anul XVI, nr. 223 (4821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbatul care a ucis-o pe soţia avocatului Teodorescu, condamnat la 16 ani şi opt luni închisoare

Miercuri, 21 Septembrie 2011 (16:31:32)

Bărbatul care a ucis-o pe soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu la comanda acestuia a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Braşov, la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă un rest de pedeapsă de doi ani de închisoare pentru alte infracţiuni.

Erwin Preşmereanu, asasinul plătit de avocatul braşovean Victor Teodorescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă doi ani de închisoare dintr-o pedeapsă anterioară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, judecătorii braşoveni au decis interzicerea pe o perioadă de zece ani a unor drepturi în cazul lui Erwin Preşmereanu.

Miercuri, la Curtea de Apel Braşov nu a fost prezent nici Preşmereanu, nici avocaţii, şi nici familia acestuia, cu excepţia bunicii lui în vârstă de 87 de ani.

Avocatul braşovean Victor Teodorescu şi Erwin Preşmereanu, bărbatul plătit de acesta ca să-i ucidă soţia pentru a-i încasa poliţele de asigurare au fost audiaţi, lunea trecută la Curtea de Apel Braşov, timp de nouă ore, avocatul susţinând în continuare că este nevinovat, în timp ce Preşemereanu şi-a recunoscut fapta.

La termenul din 12 septembrie, Erwin Preşmereanu şi-a recunoscut vinovăţia în faţa judecătorului. Instanţa a rămas în pronunţare în cazul lui, următorul termen fiind în 21 septembrie. La rândul său, avocatul Victor Teodorescu şi-a susţinut nevinovăţia şi a negat că l-ar fi instigat pe Preşmereanu la omor.

"Victor Teodorescu şi-a susţinut nevinovăţia, iar procesul lui va continua, cu următorul termen de judecată stabilit pentru data de 3 octombrie, când vor fi audiaţi martorii, respectiv partea vătămată, fiica lui Teodorescu şi, sperăm, încă opt martori", a spus avocata lui Teodorescu, Lorette Luca.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Scopul crimei a fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Preşmereanu este acuzat de omor calificat, după ce, fiind instigat de Teodorescu, în 29 martie, a mers la locuinţa soţiei avocatului, căreia i-a aplicat 25 de lovituri cu un cuţit şi un levier, cauzându-i leziuni care i-au provocat decesul.

Preşmereanu a fost prins în 2 aprilie, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Dosarul crimei a ajuns de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea expresă a procurorilor braşoveni. Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat atât complexitatea cauzei, cât şi suspiciunile lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei.

Apoi, la mai bine de două luni de la crimă, procurorii au strâns suficiente probe pentru a-l incrimina şi pe avocatul Victor Teodorescu, bănuit că l-ar fi instigat la crimă pe Preşmereanu. În 14 iunie s-a început urmărirea penală împotriva lui, pentru instigare la omor calificat, iar pe 16 iunie a fost şi el arestat preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care a ucis-o pe soţia avocatului Teodorescu, condamnat la 16 ani şi opt luni închisoare.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul care a ucis-o pe soţia avocatului Teodorescu, condamnat la 16 ani şi opt luni închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei