Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2011 - Anul XVI, nr. 223 (4821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: România a îndeplinit toate condiţiile şi merită să intre în Schengen

Miercuri, 21 Septembrie 2011 (14:33:13)

România a îndeplinit toate condiţiile de aderare şi merită să fie primită "în marea familie Schengen", a declarat, miercuri, ministrul de Interne, Traian Igaş, la deschiderea Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei Poliţiştilor.

"Faptul că sunteţi aici oameni din 58 de ţări înseamnă că aţi depăşit anumite bariere. Considerăm că şi noi am depăşit barierele pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. România a îndeplinit toate condiţiile acquis-ul Schenghen şi merită să intre în marea familie Schengen", le-a spus Traian Igaş participanţilor la Conferinţa Internaţională a Asociaţiei Poliţiştilor.

Ministrul Traian Igaş le-a urat succes participanţilor la eveniment, apreciind că relaţiile bune de cooperare dintre membrii asociaţiei sunt vizibile şi prin prisma numărului mare de participanţi la conferinţă.

Conferinţa Internaţională a Asociaţiei Poliţiştilor (IEC 2011) se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 18 - 25 septembrie, la eveniment fiind aşteptaţi participanţi din 63 de ţări, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor într-un comunicat de presă.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (IPA), înfiinţată în Anglia, în anul 1950, este o organizaţie non-guvernamentală care cuprinde aproximativ 360.000 de membri din 63 de ţări.

IPA - Secţia Română a fost fondată la data de 31 august 1992 şi s-a afiliat la International Police Association la 25 octombrie 1996. Secţia Română a IPA ocupă locul doi în asociaţie, cu 70.000 de membri.

Actualul ministrul al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi fostul deţinător al portofoliului Vasile Blaga au susţinut, miercuri, în plenul Senatului, că România a îndeplinit "ca la carte" criteriile de aderare la Spaţiul Schengen.

Ei au făcut acest precizări după ce ce vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu (UNPR) a propus adoptarea de către Parlament a unei declaraţii prin care să se dezaprobe deciziile luate în parlamentele naţionale ale unor state ale Uniunii Europene privind blocarea aderării României la Spaţiul Schengen

Ministrul Administraţiei şi Internelor, senatorul Traian Igaş, a arătat, la dezbaterea declaraţiei că, personal, apreciază adoptarea unui astfel de document.

"Olanda a luat decizia de a nu susţine cauza României în urma unui vot în Parlamentul olandez. Mi se pare normal ca noi, parlamentari români, să ne pronunţăm atunci când este vorba despre destinul României şi atunci când este vorba despre evoluţia României în contextul european", a afirmat demnitarul.

El a adăugat că Executivul trebuie să se ocupe şi să facă paşii necesari pentru ca România să adere la Spaţiul Schengen, Igaş atenţionând, însă, că şi clasa politică trebuie să susţină aceşti paşi pe care România îi face spre integrarea totală în spaţiul comunitar.

Finlanda se va alătura Olandei cu un vot negativ în Consiliul JAI programat la 22 septembrie, pe tema aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, motivaţia fiind legată de situaţia politică internă, potrivit unor surse europene.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: România a îndeplinit toate condiţiile şi merită să intre în Schengen.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: România a îndeplinit toate condiţiile şi merită să intre în Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei