Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2011 - Anul XVI, nr. 223 (4821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prietenia, pentru generaţia Google

Suntem tineri şi nimic nu pare să ne stea în cale... Avem tot viitorul înainte şi o mulţime de posibilităţi pentru a-l face cât mai „abracadabrant” posibil, în mod pozitiv vorbind.

Dar ce te faci când simţi că tu, cel încă neiniţiat şi necălit, nu mai ai aceeaşi dorinţă de a trăi? Când simţi că viaţa te depăşeşte? Deseori depresia şi stările de anxietate pun stăpânire pe adolescentul care nu mai găseşte o cale viabilă de scăpare... Droguri? Sinucidere? Te-ai gândit vreodată la aceste „soluţii”? Cu siguranţă în momentele – limită nu mai raţionezi şi tinzi să apelezi la soluţii extreme pentru a-ţi calma setea de linişte şi armonie interioară.

Eşti pe mess şi discuţi cu prietenii virtuali sâmbătă seara... Cum se face că nu ai trecut pragul vreunui local de fiţe ca să te bucuri de un party pe cinste? E curios... Si schimbi păreri, impresii, vrăjeşti, dar într-o clipă o piesă nouă poposeşte la tine în listă; trei minute mai târziu te trezeşti meditând la întreg trecutul şi viitorul tău sau poate chiar la inutilitatea vieţii. Unde vrei să ajungi când îţi dai seama că, de fapt, cei 12 prieteni virtuali nu ştiu nimic despre tine şi nu sunt decât praful ce se ridică atunci când ploaia sărută pământul?

Amintind de o piesă cunoscută, aş putea să te întreb : Cu ce te-ai ales în viaţă? Ai măcar un prieten care să îţi fie în preajmă când treci prin asemenea momente ce ar putea să te împingă în prăpastie? Poate ar trebui să ne îngrijim mai mult în a cultiva prietenii solide, amiciţii fondate pe intercunoaştere şi ajutor reciproc, căci prietenia poate trece şi prin foc.

Desigur, ai putea replica spunându-mi că noţiunea de „prieten adevărat” e una utopică. Nu te pot convinge de prezenţa sau absenţa unor astfel de oameni din vieţile noastre, tot ce pot spune e că şi o dezamăgire venită din partea unui prieten are scopul ei şi, în plus, ar trebui să investigăm cauza acesteia şi nu să deplângem efectul ei.

Ar mai fi ceva: gândeşte-te dacă meriţi să ai un prieten adevărat şi dacă tu, la rândul tău, ai putea fi unul. Prietenia e cel mai adesea soluţia tuturor problemelor noastre. Combinată cu munca în echipă e şi mai solidă, căci, până la urmă: mai bine un Socrate mulţumit decât un porc satisfăcut!

Bogdan SESTAC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prietenia, pentru generaţia Google.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Prietenia, pentru generaţia Google5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei