Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vrancea:Trei profesori, condamnaţi pentru corupţie după ce ar fi luat bani la Bacalaureatul din 2008

Vineri, 16 Septembrie 2011 (14:48:57)

Trei profesori au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Vrancea la pedepse cu închisoarea pentru fapte de corupţie, după ce ar fi încasat diverse sume de bani de la elevi la examenul de Bacalaureat desfăşurat în judeţul Vrancea în 2008, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Tribunalului Vrancea, cei trei profesori au fost trimişi în judecată de DNA, alături de alţi colegi de-ai lor, fiind acuzaţi pentru complicitate la dare şi luare de mită pentru creşterea frauduloasă a unor note la Bacalaureatul din 2008.

Pe durata procesului, toţi trei, profesori la Liceul "Emil Bota" din Adjud, şi-au recunoscut faptele, sperând că vor scăpa de condamnare.

Judecătorii vrânceni l-au condamnat pe unul dintre profesori la trei ani de închisoare, în timp ce celelalte două cadre didactice au fost condamnate la câte doi ani cu suspendare.

Astfel, cea mai mare pedeapsă, de trei ani de închisoare cu executare, a primit-o profesorul de istorie Constantin Constantinescu, acuzat de comiterea a 15 fapte, el fiind intermediarul a 15 elevi care au dat bani să promoveze bacalaureatul sau să obţină note mai mari, pretinzând în acelaşi timp peste 3.000 de lei.

Alte două colege de-ale sale, inculpate în acelaşi dosar, care, la rândul lor, şi-au recunoscut faptele, au fost condamnate la doi ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa judecătorilor Tribunalului Vrancea nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Galaţi. Totodată, cei trei profesori nu vor mai avea nici dreptul de a profesa.

În acelaşi dosar, calitate de inculpat au şi alţi profesori, dar şi doi primari şi un poliţist. Printre cei care sunt judecaţi se numără şi fostul şef al învăţămîntului vrâncean, Iordache Bostan.

Sentinţa magistraţilor vrânceni nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrancea:Trei profesori, condamnaţi pentru corupţie după ce ar fi luat bani la Bacalaureatul din 2008.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrancea:Trei profesori, condamnaţi pentru corupţie după ce ar fi luat bani la Bacalaureatul din 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei