Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei persoane, în greva foamei întrucât spitalul din Codlea nu a fost redeschis

Vineri, 16 Septembrie 2011 (14:35:30)

Trei persoane, între care fostul consilier din Codlea Erwin Albu, au intrat, vineri, în greava foamei, în semn de protest faţă de faptul că Spitalul Codlea nu a fost deschis în 15 septembrie, aşa cum se anunţase, ca urmare a câştigării în instanţă a suspendării deciziei MS de închidere a unităţii.

"Începând de astăzi, 16 septembrie, protestul meu faţă de batjocura autorităţilor va lua alte forme. Am decis să intru în greva foamei pentru că
drepturile noastre, ale codlenilor, nu sunt, până azi, absolut deloc respectate. După atâtea luni de proteste, autorităţile încă nu reuşesc, nu vor să redeschidă spitalul, nesocotind nu doar nevoile comunităţii noastre, dar până şi o decizie judecătorească executorie. Voi face greva foamei până la redeschiderea Spitalului Municipal Codlea", a anunţat fostul consilier local Erwin Albu.

Lui Albu i s-au alăturat, vineri, două femei în vârstă de 35 de ani, care au început şi ele greva foamei.

"Săptămâna viitoare vom face o serie de proteste în faţa spitalului. Va fi amenajată o zonă cu campare în faţa spitalului, pentru că mai sunt şi alţi cetăţeni
care vor să ni se alăture. Am ales această formă de protest pentru că orice acţiune pe care vrem să o organizăm este interzisă de primarul din Codlea", a declarat Albu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Spitalului Municpal din Codlea, Claudia Coste, anunţa, la începutul lunii septembrie, că unitatea s-ar putea redeschide în 16 septembrie
după ce Direcţia de Sănătate Publică Braşov a aprobat clasificarea de categoria a patra a spitalului şi se mai aştepta doar avizul Ministerului Sănătăţii pentru clasificarea spitalului, astfel încât să se poată încheia contractul de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Curtea de Apel Braşov a admis, în luna august, cererea de suspendare a Hotărârii de Guvern în urma căreia Spitalul Municipal din Codlea a fost închis în
1 aprilie, decizia instanţei fiind valabilă până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei pe fond.

În urma deciziei Curţii de Apel, care este executorie, Casa de Asigurări de Sănătate Braşov este obligată să reîncheie contractul de finanţare cu Spitalul din Codlea până la soluţionarea cauzei.

Spitalul din Codlea a fost închis în 1 aprilie, în urma HG 212/9.03.2011 prin care a fost sistată finanţarea către spital din partea Casei de Asigurări de Săătate. După închiderea spitalului, la jumătatea lunii aprilie, a fost redeschisă o cameră de gardă cu sprijinul municipalităţii, unde până în prezent au fost trataţi aproximativ 1.300 de pacienţi.

Locuitorii din Codlea au făcut zeci de proteste, în cursul lunilor martie - aprilie, în faţa spitalului şi în centrul oraşului pentru redeschiderea spitalului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei persoane, în greva foamei întrucât spitalul din Codlea nu a fost redeschis.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei persoane, în greva foamei întrucât spitalul din Codlea nu a fost redeschis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei