Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără spune că România a cerut UE ca reconversia în viticultură să continue până în 2020

Vineri, 16 Septembrie 2011 (16:22:07)

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, vineri, la Bistriţa, la o întrunire cu fermierii din judeţ, că România a semnat o cerere către UE, alături de alte state europene, ca reconversia în viticultură să continue până în 2020, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am semnat cu Germania, Italia, Franţa, Spania, Cehia, Austria şi Ungaria o cerere către UE să continuăm reconversia în viticultură şi în 2014-2020. Relansăm staţiunea de la Drăgăşani ca să redevină furnizoare de material de plantat în sectorul viticol", a spus Tabără.

El a subliniat că este nevoie de reconversie şi în pomicultură fiindcă zona viei şi a fructelor va avea o certitudine de dezvoltare.

"Bistriţa are o zonă de mare rezonanţă şi tradiţie viticolă, reconversia la vie este unul dintre cele mai bune programe europene. Nu trebuie importate soiuri nobile mondiale. Toate zonele viticole trebuie readuse în circuit", a declarat el.

Tabără a declarat că Ministerul Agriculturii se va concentra pe relansarea agriculturii din Transilvania.

"Marea rezervă de agricultură a României este în Transilvania, în zona de deal şi de munte. Nu întâmplător sunt răzoarele şi terasele naturale ale Ardealului. Potenţialul mare de completare pentru România este aici şi va trebui să se acorde un mare sprijin. Ca ţintă, ne vom duce spre programele pentru ferme mici şi mijlocii. Tipul fermei israeliene e cea care are două-trei sectoare, niciodată nu e în pierdere, şi asta ar fi de dorit pe planurile noastre de dezvoltare rurală", a explicat Tabără.

Ministrul i-a îndemnat pe fermieri să se promoveze cu ajutorul brandurilor.

"Orice construcţie de afacere pe produse agroalimentare sau de alt tip conex agriculturii trebuie să fie branduri. Alt pas e denumirea de origine a produsului respectiv. Va veni un program special de ajutor pentru cei care vor să promoveze în piaţă produse noi, dar ele trebuie să îndeplinească aceste condiţii de individualitate. E important să putem înregistra aceste branduri româneşti, regionale sau locale, cu titulari cerţi. Îşi asumă responsabilitatea calităţii", a declarat Tabără.

Ministrul Agriculturii a spus că România încă are branduri puţine, dar potenţialul e foarte mare.

"Le spun mereu colegilor din oierit: branduiţi tot! De ce feta şi nu telemeaua de Bistriţa sau de Sibiu? Cu ce e mai bună feta bulgărească decât sortimentele de brânzeturi de ovine realizate în zona noastră? Brand, prezenţă în piaţă, promovare. Soiul de măr Aurora de la Bistriţa, de ce nu îl transformăm în brand mai departe? La piaţă, când vezi mărul superverde sau superroşu, bate de la distanţă şi calitativ şi sub aspectul comercial", a spus Tabără. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără spune că România a cerut UE ca reconversia în viticultură să continue până în 2020.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără spune că România a cerut UE ca reconversia în viticultură să continue până în 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei