Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2011 - Anul XVI, nr. 217 (4815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul dosarelor controlate de autorităţi pentru ajutorul de încălzire va creşte de la 3% la 60%

Miercuri, 14 Septembrie 2011 (15:49:44)

Numărul anchetelor sociale care urmează să fie efectuate de autorităţile la domiciliul persoanelor care primesc ajutor de încălzire va creşte substanţial începând cu iarna acestui an, ponderea dosarelor verificate urmând să urce de la 3% la 60% din totalul dosarelor depuse.

Modificarea a fost introdusă de Guvern printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, privind normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind ajutoarele pentru încălzire în sezonul de iarnă 2011-2012.

"Principala modificare introdusă prin hotărârea de guvern vizează creşterea procentului de dosare care vor fi verificate, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliu sau, după caz, la reşedinţa solicitantului ajutorului pentru încălzire, de la 3%, cât era anterior, la 60% dintre dosarele depuse", se arată într-un comunicat transmis de Executiv.

Anchetele sociale vor fi efectuate de către personalul de asistenţă socială din subordinea consiliului local sau, după caz, de persoanele cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale din aparatul de specialitate al primarului.

Guvernul a menţinut totodată criteriile de acordare a ajutorului de încălzire, aplicate începând cu iarna 2010-2011.

Conform acestor criterii, persoanele care deţin mai mult de 3 bovine, 5 porci, 20 de oi sau capre ori peste 15 familii de albine nu mai primesc ajutoare de încălzire, sprijin eliminat şi pentru proprietarii de maşini cu motoare de peste 1,6 litri, depozite bancare ce depăşesc 3.000 lei ori terenuri mai mari de 1.000 mp.

Ajutorul de încălzire a fost eliminat şi în cazul persoanelor care deţin utilaje de prelucrat lemnul, precum gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acționate hidraulic, mecanic sau electric, sau echipamente de prelucrare agricolă, precum presă de ulei sau moară de cereale.

Persoanele care deţin clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepția locuinței de domiciliu, sau terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă (teren intravilan), care depășesc 1.000 metri pătraţi în zona urbană și 2.000 metri pătraţi în zona rurală au fost de asemenea eliminate de pe lista beneficiarilor de ajutoare.

Pe lista bunurilor mobile pentru proprietarii cărora nu vor mai fi acordate ajutoare de încălzire au mai fost incluse distinct atât utilaje agricole, precum tractor şi combină propulsată, dar şi drujbe, iahturi, scutere de apă, bărci cu motor, şalupe, autoutilitare, autocamioane de orice fel și remorci, autobuze, microbuze.

Astfel, familiile și persoanele singure care au în proprietate cel puțin unul dintre bunurile cuprinse în această listă nu mai primesc ajutor pentru încălzirea locuinței.

Pentru verificarea veridicității datelor înscrise în declarațiile pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile acesteia, primarii dispun efectuarea prin sondaj de anchete sociale.

În situația în care familia sau persoana singură beneficiară de ajutor pentru încălzirea locuinței refuză să furnizeze informațiile și documentele pentru întocmirea anchetei sociale sau dacă în urma anchetelor sociale efectuate prin sondaj se constată că la completarea cererii și declarației pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile acesteia nu a fost declarat corect numărul membrilor de familie și/sau nu a completat lista bunurilor aflate în proprietate, dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinței încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează, primarul având obligația să sesizeze organul de urmărire penală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul dosarelor controlate de autorităţi pentru ajutorul de încălzire va creşte de la 3% la 60%.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul dosarelor controlate de autorităţi pentru ajutorul de încălzire va creşte de la 3% la 60%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei