Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierderile CFR Marfă vor creşte în acest an de peste două ori, la 192 milioane lei

Duminică, 11 Septembrie 2011 (17:25:17)

Pierderile CFR Marfă vor creşte în acest an 2,3 ori, de la 81,2 milioane lei la 192 milioane lei, pentru că Guvernul nu a efectuat o majorare de capital, care ar fi condus la stoparea înregistrării de pierderi şi ariearate la finele acestui an, se arată într-un proiect de HG.

"Întrucât această acţiune nu s-a finalizat, societatea este în prezent în imposibilitate de a reduce arieratele, şi implicit, cheltuielile suplimentare cu accesoriile, fiind astfel prevăzut un nivel majorat al arieratelor la 31 decembrie 2011. Majorarea pierderii pe anul 2011 provine din înregistrarea pe cheltuieli a penalităţilor aferente datoriilor la bugetul general consolidat al statului în valoare de 150 milioane lei", se precizează în nota de fundamentare a proiectului de HG elaborat de Ministerul Transporturilor pentru rectificarea bugetului companiei.

Ministerul menţionează că bugetul iniţial al CFR Marfă pentru acest an a fost aprobat în condiţiile în care compania urma să beneficieze de majorarea de capital.

Bugetul rectificat prevede o creştere a veniturilor cu 10% faţă de nivelul stabilit la începutul anului, la 1,16 miliarde lei şi o majorare a cheltuielilor cu 19,4%, la 1,35 miliarde lei.

Plăţile restante vor urca cu 63,2%, de la 765,6 milioane lei la 1,25 miliarde lei, iar nivelul creanţelor a rămas nemodificat la 360 milioane lei.

Totodată, fondul de salarii a crescut cu 3,5%, de la 255,56 milioane lei la 264,71 milioane lei, însă câştigul mediu pe salariat a scăzut cu 77 lei, la 2.385 lei.

CFR Marfă se află printre companiile monitorizate prin acordul cu FMI. Compania va avea management privat, iar statul s-a angajat să vândă 20% din acţiuni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierderile CFR Marfă vor creşte în acest an de peste două ori, la 192 milioane lei.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierderile CFR Marfă vor creşte în acest an de peste două ori, la 192 milioane lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei