Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: În educaţia copiilor trebuie o minimă componentă de identitate naţională precum imnul

Duminică, 11 Septembrie 2011 (16:48:49)

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Ţebea, întrebat despre propunerea preşedintelui Traian Băsescu de intonare a imnului de stat la începutul orelor, că în educaţia tuturor copiilor trebuie să existe o minimă componentă de identitate naţională, precum imnul.

Aflat la Ţebea pentru a depune o coroană la mormântul lui Avram Iancu, Crin Antonescu a fost întrebat dacă susţine o eventuală iniţiativă privind intonarea imnului naţional în şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a răspuns că nu are nimic împotriva intonării imnului de stat "în anumite momente", mai ales în şcoli, fără însă a se cădea "într-un naţionalism caraghios".

"N-am nimic împotriva intonării imnului naţional în anumite momente, mai ales în şcoli, pentru că, fără a cădea într-un naţionalism caraghios, cum am trăit, eu, de pildă, în ultimii zece ani ai epocii Ceauşescu, pe vremea când eram în şcoală, cred că în educţia tuturor copiilor şi tinerilor noştri trebuie să existe o minimă componentă de identitate naţională, iar imnul, ca şi drapelul, ca şi simbolurile cum ar fi Avram Iancu sunt esenţiale”, a spus preşedintele PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Mangalia, la Şcoala de Vară a UNPR, că a văzut o "penibilă întâmplare când la tine acasă nu se cântă imnul corect", afirmând, în acest context, că trebuie să existe o iniţiativă ca în fiecare clasă să fie un tricolor, iar la începutul orelor să se cânte imnul, cum era când a făcut el liceul.

Interpretul Marcel Pavel a cântat într-o variantă modificată imnul naţional, în debutul partidei România-Franţa, renunţând la versurile "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!", el explicând că a fost alegerea sa, agreată şi de FRF.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: În educaţia copiilor trebuie o minimă componentă de identitate naţională precum imnul.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: În educaţia copiilor trebuie o minimă componentă de identitate naţională precum imnul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei