Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Am pus UEFA pe jar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, când am deschis calculatorul la prima oră, ştirea principală era declaraţia coordonatorului activităţii media de la UEFA, domnul Giordano, urmată de interviul acordat GSP de acesta, ambele sub titlul „Aşa ceva n-am mai întâlnit!”. Înainte de a citi interviul, primul gând care m-a lovit a fost acela că domnul Thomas Giordano trebuie că este foarte proaspăt cooptat în structurile forului european, din moment ce nu a văzut, exact pe acelaşi amplasament, cu opt ani în urmă, halucinantul meci contra Danemarcei, încheiat cu un neverosimil 2-5 şi desfăşurat pe o suprafaţă cu mai multe muşuroaie decât acum, şi care se perpetuau sub ochii mulţimii la fiecare pas al fiecărui fotbalist. Asta, deoarece nisipul (că asta era substanţa pe care se desfăşura atrocitatea) are darul instabilităţii. Cine a fost măcar o dată la mare ştie ce vreau să spun.

Prin comparaţie cu ce s-a întâmplat atunci, chestia din meciul cu Franţa e chiar nesemnificativă. Sau chiar o mare realizare inginerească (se poate interpreta şi în sensul de „inginerie financiară” dacă ţineţi neapărat) din moment ce, odată strecurată printre două brazde, mingea putea străbate apoi trasee în linie perfect dreaptă tot de câte vreo doi-trei metri, până la următoarea brazdă, lucru irealizabil la meciul cu danezii. Aşa că să ne mai lase domnul Giordano cu comentariile lui. Da, dar mai jos, zice tot domnia sa că s-au mai petrecut, ca efect colateral, încă două premiere mondiale: suspendarea unui teren imediat după inaugurare (ei, da, aici am surclasat toată planeta!), dar şi „suspendarea”, din imposibilitatea de a juca acolo săptămâna viitoare, unui număr de 3 (trei!) echipe de fotbal angrenate în cele două cupe europene. Şi, întocmai ca în Legile lui Murphy, unde există şi câte un corolar, cel din acest caz constituie, la rândul lui, o premieră mondială: niciodată, nicăieri în lume, n-au existat trei echipe care să anunţe oficial că joacă toate pe acelaşi stadion!!

La aşa salbă de recorduri, nici că se putea un fundal sonor mai potrivit decât răgetele lu’ una Inna, care a masacrat fabuloasa „We Are the Champions” a lui Freddie Mercury. La aşa campioni, aşa cântare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Am pus UEFA pe jar.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Am pus UEFA pe jar4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da, ma rog - ce alta treaba are UEFA ? trimis de
(10 sep 2011, 12:41:18
Eu cred ca asta e menirea acestui for: sa vegheze la activitatile celor ce presteaza in Evropa, activitati futbolistice! Nu ? Majoritatea celor care lucreaza acolo provin din interiorul fenomenului, deci nu sunt straini de situatiile care apar! Si apoi daca nu le place, sa se angajeze la NASA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei