Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc despre anul şcolar: Nu ne mai putem fura căciula, elevii şi profesorii au plătit pentru fraude

Duminică, 11 Septembrie 2011 (16:08:07)

 Anul şcolar precedent a fost unul al onestităţii, iar noul an şcolar a adus o importantă schimbare de mentalitate deoarece "nu ne putem fura căciula la nesfârşit", la bacalaureat fiind aplicate măsuri ferme contra fraudelor, în urma cãrora elevi sau profesori au plãtit, afirmã premierul Emil Boc.

Într-un mesaj transmis cu ocazia noului an scolar, seful Guvernului afirmã cã modelul educaţiei româneşti vizează cu adevărat calitatea, nu cantitatea, iar scoala românească nu va mai fi pentru copii "doar" un furnizor de diplome, ci de programe de formare, cu profesori bine pregãtiţi şi atent selecţionaţi.

"Generaţii întregi au crescut cu vechea vorbă românească: Ai carte, ai parte! Corectaţi-mă dacă greşesc, dar personal nu cred că există părinte pe lumea asta care să nu-şi îndemne copilul spre învăţătură. Au făcut-o părinţii noştri cu noi, o vom face şi noi la rândul nostru cu copiii noştri, întrucât cartea este cea care ne apropie de valori şi ne asigură un viitor. Mai multă carte înseamnă totodată garanţia resurselor nelimitate pentru o întreagă naţiune", afirmã premierul.

El sustine cã este pentru prima dată când şcoala românească nu mai este abordată ca proiect cu termen de finalizare de pe o zi pe alta, ci are un proiect pe termen lung care va ajuta la formarea solidă a copiilor.

"Pentru asta trebuie să fim oneşti în iniţiativa noastră. Anul şcolar precedent a fost anul onestităţii şcolii româneşti. Mă bucur, în acelaşi timp, că noul an şcolar a adus o importantă schimbare de mentalitate şi context. Nu ne putem fura căciula la nesfârşit! Am văzut deja că examenul de bacalaureat a devenit unul cu adevărat reprezentativ, şi-a redobândit statutul de examen de maturitate. Au fost aplicate măsuri ferme de evitare a fraudelor, iar cei care au încălcat regulile, elevi sau profesori, au plătit. Şi examenul pentru titularizarea cadrelor didactice s-a desfăşurat sub aceleşi auspicii", spune Boc.

El aratã cã, la început de an şcolar, peste 80% dintre profesori sunt titulari, poate cel mai mare procent de până în prezent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc despre anul şcolar: Nu ne mai putem fura căciula, elevii şi profesorii au plătit pentru fraude.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc despre anul şcolar: Nu ne mai putem fura căciula, elevii şi profesorii au plătit pentru fraude0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei