Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Femeile care consumă o băutură alcoolică seara sunt mai sănătoase

Femeile care beau un pahar de bere, vin sau tărie seara sunt mai sănătoase, cu cât înaintează în vârstă, decât cele care beau mult şi rar sau cele care nu consumă alcool, se arată într-un studiu publicat de revista PLoS Medicine şi citat de bbc.co.uk.

Potrivit unui studiu efectuat pe 14.000 de femei, doamnele care beau cu moderaţie au mai multe şanse decât cele care beau mult sau cele care se abţin de la băutură să atingă vârsta de 70 de ani într-o stare de sănătate bună. Potrivit cercetătorilor, consumul de alcool cu măsură în decursul săptămânii este mai bun pentru sănătate decât consumul excesiv de alcool în weekend. Femeile care beau puţin şi des îmbătrânesc mai frumos decât băutoarele ocazionale, se arată în acelaşi studiu.

În comparaţie cu femeile care nu beau, femeile cu vârste între 50 şi 60 de ani care consumă zilnic 15 - 30 de grame de alcool (unul sau două pahare) au mai multe şanse de a atinge ceea ce cercetătorii americani numesc "îmbătrânirea frumoasă". Potrivit cercetătorilor, să îmbătrâneşti frumos înseamnă să ai riscul minim de cancer, diabet sau boli cardiace, la 70 de ani.

"Cantităţile moderate de alcool ar putea proteja consumatorii, în special femeile care au trecut de menopauză, de riscul de boli cardiace, dar este important să nu exagerăm", a declarat Natasha Stewart de la Fundaţia britanică pentru inimă/ British Heart Foundation.

Potrivit studiilor, femeile care beau moderat de la cinci la şapte zile pe săptămână aproape şi-au dublat şansele de a avea o bătrâneţe lipsită de boli cronice, în comparaţie cu cele care se abţin complet.

Cu toate acestea, experţii nu sunt siguri că doar consumul de alcool este factorul care face ca unele femei să fie mai sănătoase decât altele. Şi alte studii au arătat totuşi că un consum moderat de alcool duce la reducerea riscului de boli cardiace. Aceleaşi studii au arătat că alcoolul poate avea şi efecte benefice asupra organismului: reduce rezistenţa la insulină, inflamările şi colesterolul mărit. Oamenii de ştiinţă au fost de acord cu aceste rezultate, subliniind importanţa moderaţiei consumului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile care consumă o băutură alcoolică seara sunt mai sănătoase.
 Vizualizări articol: 2424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Femeile care consumă o băutură alcoolică seara sunt mai sănătoase3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai lelițo-n deal la vie! trimis de
(10 sep 2011, 17:08:13
Vinul este bun pentru femei atunci când îl beau bărbații(știți la ce mă refer)
2.   ;)) trimis de
(10 sep 2011, 17:20:38
Si cele care consuma Mai multe bauturi cum sunt
2.1  RE: ;)) trimis de
(10 sep 2011, 17:25:03
Eu m-am referit doar la vin,rețeta celorlalte băuturi o cunoștea Amy, păcat că a murit,aveai cui cere părerea.
3.   Comentariu trimis de
(10 sep 2011, 18:15:08
SA LE DAM, DE BEUT LA GAGICI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei