Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2011 - Anul XVI, nr. 210 (4808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un deputat UDMR critică proiectul "coşului de solidaritate": E o aberaţie care nu va funcţiona

Marţi, 6 Septembrie 2011 (18:20:20)

Secretarul Comisiei de Muncă, deputatul UDMR Kerekes Karoly a criticat, marţi, "coşul de solidaritate", apreciind că este vorba despre "o aberaţie" şi un program care nu se poate aplica.

"Guvernul are în viziune un program foarte interesant pentru pensionari, probabil aţi auzit - Coşul de solidaritate - la care domnul preşedinte Traian Băsescu se opune vehement. Eu personal - este o opinie personală- consider că este o aberaţie acest program cu coşul de solidaritate", a spus parlamentarul.

Kerekes a declarat că acest program "în primul rând nu se poate aplica".

Reprezentantul UDMR a adăugat că este injust ca toţi pensionarii, indiferent de nivelul pensiei, să se poată bucura de acest drept.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, prezent la dezbaterile de la Comisie, i-a reamintit deputatului UDMR că este vorba despre "o iniţiativă a UNPR".

"Eu nu am văzut încă, este un memorandum prin care să înceapă analiza, dar durează. Eu nu am văzut niciun lucru concret ca să pot să spun într-un fel sau altul", a spus Lăzăroiu.

Proiectul a fost aprobat de Guvern la sfârşitul lunii iulie, printr-un memorandum.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat însă că nu a încurajat iniţiativa privind coşul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populistă", el apreciind că "a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii".

Programul de distribuire către pensionari a unor produse alimentare de bază la preţuri reduse a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor "Economat" şi criticat la acea dată de actualul preşedinte Traian Băsescu, atunci lider PD şi primar al Capitalei.

Vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat, luni, că membrii coaliţiei au discutat despre acest program şi că proiectul hotărârii de guvern va fi finalizat în două săptămâni, el susţinând că nu va fi propus un sistem de economate, ci unul asemănător Programului European pentru Persoane Defavorizate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un deputat UDMR critică proiectul "coşului de solidaritate": E o aberaţie care nu va funcţiona.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un deputat UDMR critică proiectul "coşului de solidaritate": E o aberaţie care nu va funcţiona0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei