Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2011 - Anul XVI, nr. 210 (4808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, inaugurat la Giurgiu

Marţi, 6 Septembrie 2011 (17:33:34)

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil a fost inaugurat marţi la Giurgiu, necesitatea înfiinţării unui astfel de centru fiind explicată prin faptul că numai în luna iulie, 255 de persoane au cerut azil.

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică (DOSP), chestor de poliţie Ioan Dascălu, care a participat la inaugurarea Centrului, a explicat de ce era nevoie de un astfel de centru.

"Necesitatea înfiinţării acestui Centru a devenit acută mai ales în ultima perioadă, Oficiul Român pentru Imigrări înregistrând în primele opt luni ale anului 2011 o creştere cu 54 la sută a cererilor de azil, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tendinţa de creştere a solicitărilor de azil s-a menţinut pe parcursul întregului an. În luna august am înregistrat 191 de cereri de azil, apogeul acestui an fiind atins însă în luna iulie, cu 255 de cereri", a precizat şeful DOSP într-un comunicat de marţi al MAI.

De asemenea, secretarul de stat în MAI a mai subliniat faptul că Centrul de la Giurgiu va creşte semnificativ capacitatea de procesare a cererilor de azil şi va extinde atât capacitatea României de cazare a solicitanţilor cât şi aria de implementare a programelor de integrare a beneficiarilor unei forme de protecţie în România, demonstrând capacitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor de a gestiona responsabil o problematică atât de sensibilă aşa cum este cea a migraţiei şi a azilului, inclusiv din perspectiva de ţară care îşi îndeplineşte angajamentele luate faţă de partenerii europeni.

Cu acelaşi prilej, directorul general al Oficiului Român pentru Imigrări (ORI), chestor principal de poliţie Nelu Pop, a menţionat faptul că deschiderea unui nou Centru de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil la Giurgiu reprezintă îndeplinirea unui obiectiv care, împreună cu ultimele evoluţii la nivel legislativ, operativ şi instituţional în domeniul azilului şi migraţiei, fac parte dintre priorităţile ORI, ca structură unică responsabilă cu implementarea politicilor în aceste domenii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, inaugurat la Giurgiu.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, inaugurat la Giurgiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei