Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2011 - Anul XVI, nr. 210 (4808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cercetări poliţie

Ce riscă individul care a făcut sesizarea falsă la 112, în cazul accidentului de la Cumpărătura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii suceveni încearcă să dea de individul care a sunat sâmbătă la 112 şi a făcut sesizarea în urma căreia mai multe echipaje de poliţie au plecat să caute pe DN 2 un autoturism încărcat cu ţigări de contrabandă, urmărire care s-a sfârşit tragic, aproape de localitatea Cumpărătura, după ce unul dintre autoturismele Logan ale Serviciului Poliţiei Rutiere s-a răsturnat, accidentul soldându-se cu un poliţist mort şi unul în stare gravă la spital.

Respectivul individ, susţin poliţiştii, a sunat de pe o cartelă prepay şi a indicat datele exacte ale maşinii respective, marcă, număr, numele şoferului, oferind chiar şi amănunte despre cum arată conducătorul auto. Apelul a fost înregistrat la ora 12:07. Informaţia era că maşina respectivă, cu numere de Iaşi, e burduşită cu ţigări de contrabandă şi se deplasează pe direcţia Suceava – Fălticeni – Iaşi.

Imediat, odată ce informaţiile privind numărul, marca şi proprietarul maşinii s-au confirmat, autoturismul cu pricina a fost dat în urmărire, mai multe echipaje de poliţie plecând să-l depisteze în trafic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspector Bogdana Crăciun, a anunţat duminică că autoturismul urmărit de maşina de poliţie implicată în accidentul mortal de la Cumpărătura nu era încărcat cu marfă de contrabandă, aşa cum se sesizase sâmbătă prin apelul primit la 112.

„Autoturismul urmărit a fost identificat şi era încărcat cu mărfuri alimentare şi nonalimentare, pe care conducătorul auto urma să le comercializeze în condiţii legale. Urmează să verificăm apelul primit la 112, pentru a identifica persoana care a făcut sesizarea”, a precizat Bogdana Crăciun.

Din informaţiile pe care le deţinem, apelul ar fi fost dat din judeţul Iaşi, însă rămâne de văzut ce se va stabili în urma anchetei poliţiştilor.

Dacă va fi identificat, respectivul individ riscă o sancţiune contravenţională între 500 şi 1.000 de lei, pentru apelare abuzivă.

 

„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc”

Potrivit statisticilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, în primele şase luni ale acestui an au fost amendaţi peste 330 de suceveni care au apelat abuziv serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă 112.

„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale. Facem apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi”, precizau într-un comunicat de presă remis în urmă cu câteva săptămâni reprezentanţii 112.

Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele prepay.

În cursul anului trecut, de exemplu, s-au înregistrat nu mai puţin de 193.060 de apeluri false.

Au fost cazuri când s-au primit sute de apeluri de pe acelaşi număr de telefon, într-un interval de câteva zile, când s-au reclamat violuri, bătăi, incendii, accidente etc., toate false, când s-a sunat la 112 doar pentru că apelantul nu găsea loc de cazare sau rămăsese fără benzină sau când elevi de şcoală generală au dovedit că ştiu să înjure mai ceva ca un adult.

Din păcate, amenzile date de poliţie nu au reuşit să-i potolească pe „abonaţii” la 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce riscă individul care a făcut sesizarea falsă la 112, în cazul accidentului de la Cumpărătura.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Ce riscă individul care a făcut sesizarea falsă la 112, în cazul accidentului de la Cumpărătura4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FARA MINTE trimis de
( 6 sep 2011, 11:22:22
RAU A FACUT CA NU VA ZIS SA VA DATI CU CAPUL IN FANTANA ;LIPSA DE PROFESIONISM ASTA E ADEVARUL CE MAI CAUTATI ACUM DUPA CE A MURIT UN OM//////////////////
2.   Ceva nu se leaga trimis de
( 6 sep 2011, 12:36:02
De ce trebuia sa goneasca tocmai din Suceava in urmarire,lucrul asta nu-l inteleg. Mai ales ca a fost un telefon anonim fara prea multa veridicitate.Daca vroiau sa-l opreasca si soferul nu se conforma atunci puteau sa-l urmareasca dar sa-ti risti tu viata si a altor participanti la trafic pentru un telefon anonim cum ca intr-o masina se afla tigari(tigari, nu dinamita, nitroglicerina sau bomba atomica) asta chiar nu pot intelege. Si daca ajungeau la Falticeni si nu intalneau nici o masina cu semnalmentele respective ce faceau , goneau asa pana in Iasi.Nu puteau lua legatura cu cei de la Falticeni sa-l opreasca acolo? Ce rost avea sa duca la limita o masina care e ca o conserva .Ceva e cusut cu ata alba si cred ca va iesi la suprafata.
3.   Incompetenta dusa la extrem... trimis de
( 6 sep 2011, 13:22:33
Se ia o turma de ,,militieni" care lunar se aduna la sedinte si stabilesc intre ei sa se anunte prin telefon daca spre ei merge vreo masina cu lemne , vreo caruta cu scandura , vreo masina cu tigari de la rusi. Informatia circula bine si din ,,drepturi" rezultate din jupuirea afaceristilor de mai sus se fac bani frumusei transformati in vile si masini scumpe . Iar ,,dreptul" merge de jos in sus fara nici un fel de problema,la sefii mai mari. Era suficient un telefon dat la Politia Falticeni sa-l opresca ,tinand cont ca existau atatea informatii depre masina. Acuma de ce sa-l amendeze pe cel ce a sunat ? Ca a avut spirit civic si a vrut sa demaste un posibil contrabandist ? De ce au plecat in asa o urmarire doar nu ducea ala in masina bomba atomica ? A murit saracul ca un erou impuns de vaca. Pacat de acei copii ca au ramas fara tata !
4.   Haos trimis de
( 6 sep 2011, 13:48:31
Din dorinta de a iesi in evidenta s-a actionat contrar tuturor normelor care reglementeaza interventiile in astfel de cazuri. Ce cauta un politist local din Suceava in afara zonei de competenta? Pacat ca datorita incompetentei unor sefi se pune in pericol viata unor politisti.
5.   România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 6 sep 2011, 16:04:36
Dacă firmele de telefonie mobila din Romania ar proceda la fel ca si cele din alte tari, sigur nu s-ar fi ajuns aici. In restul Europei si in Sua, Canada, cartelele prepay se cumpara pe baza unui act de identitate si se înregistrează numărul de telefon. Dacă s-ar proceda la fel si la noi, probabil ca unii "visatori" n-ar mai vorbi nici măcar cifrat la telefon...
5.1  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 6 sep 2011, 16:21:12
Eu stau in una din cele 2 tari..si nu iti cere nici o dovada de adresa sau ID cand cumperi prepay. Le cumperi cartele si telefoanele de orice benzinarie sau magazin de colt de strada.De aia se cheama asa. Vb din burta.
5.2  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 6 sep 2011, 19:42:15
=))=))=))=)). gigele vorbesti pe nas. Sau daca ai un telefon de jucarie si vorbesti cu zmeii si cu zanele la telefon, ti-or fi dat o cartela de jucarie. Sa inteleg ca tu n-ai nici macar un ip...=))=))=))=)) " Le cumperi cartele si telefoanele de orice benzinarie sau magazin de colt de strada." Te rog sa-mi raspunzi in ce limba ai scris !!! Crede-ma ca am recitit ce-am scris si n-am vazut sa fi scris de tara handicapatilor. La cum scrii si gandesti, se pare ca tot acolo traiesti. Imi pare rau pentru tine ca deja ai inceput sa ai si viziuni...
5.3  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 6 sep 2011, 20:02:59
fido, kodoo, virgin si rogers....care it dau prepay....nu iti cer nimic.
Vai de capul tau.
Tu vb pe nas.
Daca nu stii ce inseamna primele 4 cuvinte...exista google.
5.4  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 6 sep 2011, 21:20:57
gigele insisti in prostie. Incearca sa ma uimesti cu ceva ce nu poti afla de pe google. In afara de "Le cumperi cartele si telefoanele de orice benzinarie sau magazin de colt de strada.", american (sau canadian) parlit...=))=))=))=)). Daca scriam handicapat parlit era pleonasm. Stii ce-i ala pleonasm? Sau vrei sa-ti dau traducerea? Si nu de pe google!!!winking
5.5  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 6 sep 2011, 22:15:04
yoyo1=ofticat uite un exeplu de pleonasm.
A jigni e moda in Romania..si inteleg de ce. E greu sa scrii cu stomacul gol.
Si daca incepi sa te scuzi ca nu, ca ai de toate..sti tu.."cine se scuza se acuza"
Asa ca ciocu mic si joc de glezne
Prea multe filme ai vazutI. Auzi tu la el: "n restul Europei si in Sua, Canada, cartelele prepay se cumpara pe baza unui act de identitate si se înregistrează numărul de telefon."Sa mori tu.
5.6  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 12:37:58
Chiar nu ştiu de ce mă cobor la nivelul tau care e oricum sub nivelul marii. Nu ştiu care dintre noi nu are ce mânca. Dacă te ducea mintiuca aia a ta care e super odihnita un pic mai mult, faceai bani si in Romania. Nu trebuia sa pleci din tara ca sa devii sclavul altora. Cât despre exprimarea unora din cauza foamei, de doua ori "am citat" din excrementele tale. Si te-am rugat sa-mi explici in ce limba ai scris. In fine... Concluzia pe care am tras-o despre tine e următoarea: dacă pentru tine Bosanciul sau Darmanestiul reprezintă Sua, atunci eşti american get beget!!!rolling on the floor=))=))=))
5.7  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 13:32:44
Din nou ma repet, ai inceput sa te scuzi ca ai ce manca.Unde sunt eu, nici daca te mai nasti o data nu ai sa jungi.Ce ai tu in vf capului, eu am in vb bocancului.
Pofta buna.....la ce ai tu de mancat
5.8  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 15:40:59
=)) Ma distrezi din ce in ce mai tare sclavule!!! Scuze... americanule=))=)). Te scuz ca "TE" repeti. Hmmm in engleza de balta cu "acshient moldojinesc" tot asa scrii?rolling on the floor. Mi-e mila de "poeti" visatori si ratati ca tine care fac rahatul praf. E cât sa poate de clar ca faci parte din categoria celor ce trimit celor de acasa fotografii cu casele si maşinile luxoase ale altora spunând ca sunt ale tale. Apropos de bocanci, in afara de cei cu metal in vârf pe care ţi i-au dat din fabrica unde bagi ca migul in trei schimburi mai ai si alte incaltari? Ups!!! Sau darmanestenii sau bosancenii tai (scuze, americanii de lângă tine) ştiu ca tu eşti stomatolog când defapt tu eşti un umil reparator de greble? Nu-ţi poţi imagina cât de mult agreez agaricii ca tine care in momentul in care au călcat într-un rahat de străin uita de unde au plecat. Hai sa te "teach-uiesc" ceva de bine, "americane=))!!! îţi dau voie sa calci si in rahatul meu ca sa vezi ca vei deveni mai destept. Dacă vrei sa devii si mai destept, ai voie sa-ţi inmoi si vârful capului. Unica rugaminte e sa te speli foarte bine, ca nu suport mizerabilii. Spor la spălat !!!
5.9  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 16:40:45
Foamea e adanca sau invidia..cred ca amandoua. Din ce ti-am spus din mesajele de mai sus nu ai inteles nimic. Lipsa notiunilor de baza isi pune adanc amprenta in model de a carateriza oameni. Sunt nasut si crescut in Zamca, pana la o varsta....nu are rost sa-ti spun ce e Zamca pt ca nu cunosti orasul.
As dori sa ai si tu ocazia sa ma vizitezi, dar sa stii ca banii de ocazie plus cei pt un net cafe nu iti ajung.
Eu sunt intr-o tara francofona din America de Nord, asa ca ..poti sa-mi spui unde e?Asa ca vb limbii engleze e egal cu cel al limbii franceze.
Daca ai nevoie de bani..sa-mi zici..ca nu esti primul fomist care il ajut din Suceava.
5.10  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 16:43:07
YOYO ..e porecla care o au albii care se vor negrii. Respinsi de albi si niciodata acceptati de negri. Intr-un cuvant ....complexati. Sa stii ca te reprezinta.
5.11  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 17:22:08
Bre gigel cretinel, bre!!! Când eram in rezervatie in concediu (nu la munca ca sclavii ca tine) si un "native" mi-a spus de unde vine denumirea Canadei, tu nu erai "nacut". Defapt doar astaerita fraierii ca tine. Din cele 10(ZECE) regiuni canadiene doar in Quebec se vorbeşte in franceza. Chiar dacă este scris peste tot SI in franceza, in celelalte 9 regiuni NU ESTE OBlIGATORIE limba franceza. Yoyo vine de la faptul ca YO-s pe primul loc. Si pe locul bun si câştigător in comparaţie cu sclavii (francofoni) ca tine. La câte vize am de Canada si Sua, si la ce cont am in banca, dacă vreau sa emigrez pot s-o fac in maxim o săptămâna. Nu trebuie sa-mi curga mucii la ambasada câţiva ani. Pentru canadieni nu reprezinti decât un alt fraier care le face munca pe bani putini. Si un biet emigrant. Sau outlender. Dacă ţi-ar fi atât de bine precum TE minti, si ai fi un vorbitor fluent al lb engleze sau franceze ai citi ziarele lor. Mi-e greata de papagali ca tine, asa ca jet francofonule!!! Francofon???rolling on the floor=))=))=)) Da fuga repede într-o benzinarie, cumpara o cartela si da-i beep mamiticii tale sa te sune (ca n-ai bani nici sa treci strada, daramite de un minut cu Romania) si spune-i sa-si vândă apartamentul sau o bucata de pământ (dacă i-ai mai lăsat) si sa-ţi trimită ca sa ai de o pâine. Jet papagalule!!!
5.12  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 17:24:45
Yo----foarte tare.
Rad cu cata invidie si cu cat stoicism te-ai documentat pt a raspunde.
Stai acolo unde esti acuma..ca e mare nevoie de tine.
Jet.....ma kak mai mare ca tine....
5.13  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
( 7 sep 2011, 17:26:50
tie iti trebuie viza.....ma mair ca stii ca scrii....
I-a zii..YOYO....fii-ta a luat bacul...sau o trimiti la mine...
5.14  RE: România tara tuturor posibilitatilor... trimis de
(12 sep 2011, 11:52:19
Abia m-am întors din weekend bre sclavule francofon. Apropos... tu ce-ai făcut in weekend? Ţi-ai lins ranile si bataturile de la unica pereche de incaltari pe care o ai-bocancii cu metal in vârf? Sau n-ai avut liber? Si încă ceva! Chiar dacă as avea o fiica si ţi-as trimite-o s-o speli cu limbuta ta ce greu graseiaza "en francais", tu oricum eşti mult prea ocupat sa-i găsesti clienţi mamiticii tale. Mi-e si mila de biata femeie. După ce-ai făcut-o la mintea obosita (ca doar trebuie sa semeni si tu cu cineva) sa vândă casa ca sa ai bani de emigrat ( ca asa cum eşti un paduche lachios si nespalat in Canada, tot asa ai fost si-n Romania), biata femeie a ajuns sa câştige câte 10-15 centi pentru fiecare felatie. Ce-i drept ii câştiga in Canada de la francofoni.rolling on the floor=))=))=))
6.   Politia?care politie??? trimis de
( 6 sep 2011, 18:21:28
nu cred ce spun politistii.
bine,ei spun ceva,tot ei ancheteaza,deci va ramane in coada de peste.
rezultatul anchetei va fi ca nu au putut depista persoana ca a sunat de pe o cartela preplatita,etc...
pai sa va dau un exemplu:zilele trecute am sunat la 112 pentru o probela in trafic:un nebun care transporta butelii mergea ca nebunul prin localitate unde limita era de 50(cred ca avea cel putin 90),iar cei care nu se fereau ii claxona,le facea semn cu farurile,apoi cand ii depasea,le taia fata si frana..
am sunat sa-l opresca in trafic,caci ori era nebun,ori breat.conducea o masina de butelii si putea face o nenorocire...
ce mi-a spus d-l "politist"???sa opresc masina la primul post de politie si sa-l reclam.
nu mi-a venit sa cred...
si atunci sa mai credem caci au plecat in urmarire mai multe echipaje doar in uram unui apel anonim????despeptarea,suntem in secolul 21,nu ne luati de fraieri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei