Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2011 - Anul XVI, nr. 210 (4808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: Nu mai e cazul să invităm UDMR la guvernare, îi vom respecta când vor fi în opoziţie

Marţi, 6 Septembrie 2011 (18:22:06)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după discuţiile dintre liderii social-democraţi şi cei ai UDMR, că nu se mai pune problema ca USL să invite UDMR să iasă de la guvernare.

Ponta a spus, răspunzând unei întrebări, că nu mai este cazul ca USL să invite UDMR să iasă din actuala majoritate parlamentară şi să provoace alegeri anticipate, în schimbul garantării participării la guvernare până în 2016, după cum afirmase Crin Antonescu.

"Nu am mai ridicat această problemă, nu cred că mai este cazul. Să mergem la alegeri şi când vom fi noi la guvernare vom discuta cu toate forţele politice din opoziţie, inclusiv UDMR, mai puţin PDL", a afirmat Ponta.

El a precizat că dacă USL va câştiga guvernarea, va da dovadă de respect faţă de opoziţie. "După 2012, dacă USL are peste 50%, vom fi noi la guvernare, dar vom avea respect şi colaborare cu opoziţia, aşa cum acum UDMR arată respect faţă de noi, ei fiind la putere şi noi în opoziţie", a adăugat Ponta.

Liderii PSD şi cei ai UDMR nu au ajuns, la discuţiile de marţi, la o poziţie comună asupra calendarului alegerilor, social-democraţii respingând comasarea alegerilor, iar UDMR susţinând că este benefică.

Ponta a spus că, în opinia PSD şi USL, alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc înaintea celor locale, acestea neputând fi amânate.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a precizat că, în opinia Uniunii, comasarea alegerilor locale cu parlamentarele ar fi benefică, nu doar pentru partidele politice, ci şi pentru societate.

Cele două partide au ajuns, în schimb, la un acord asupra necesităţii reprezentării proporţionale a minorităţilor naţionale în Parlament. "Nu poţi să o minoritate de două milioane de maghiari şi să nu ai deloc reprezentare în Parlament sau să ai trei deputaţi", a spus Ponta.

El a precizat că USL susţine acest tip de reprezentare proporţională a minorităţilor în Parlament în varianta votului uninominal pur.

Şi Kelemen a susţinut varianta reprezentării proporţionale, menţionând că la asta se poate ajunge prin mai multe metode, cea preferată de UDMR fiind cea a sistemul mixt de vot, uninominal combinat cu liste de partid. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Nu mai e cazul să invităm UDMR la guvernare, îi vom respecta când vor fi în opoziţie.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Nu mai e cazul să invităm UDMR la guvernare, îi vom respecta când vor fi în opoziţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei