Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2011 - Anul XVI, nr. 210 (4808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: Am discutat cu popularii spanioli, n-am avut semnale că ar revoca restricţiile

Marţi, 6 Septembrie 2011 (15:34:59)

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, le-a spus, marţi, membrilor Comisiei de muncă a Camerei, că a discutat cu popularii spanioli, aflaţi în opoziţie, iar aceştia i-au spus că dacă vin la putere nu vor revoca restricţiile impuse românilor dar vor analiza măsura deoarece o consideră discriminatorie.

"Am vorbit şi cu liderii populari (de la Madrid, aflaţi în prezent în opoziţie - n.r.). N-am avut semnale că decizia va fi revocată dacă vor câştiga alegerile de la 20 noiembrie, dar mi-au zis că o vor analiza, pentru că ei reproşează socialiştilor care au luat această măsură discriminarea, faptul că se aplică numai românilor. Ei s-au referit la bulgari", a explicat Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a făcut o trecere în revistă a demersurilor făcute după adoptarea, de către autorităţile de la Madrid, a acestor restricţii. Totodată, Lăzăroiu a ţinut să facă o serie de clarificări. Astfel, el a amintit că "decizia nu se aplică decât românilor care urmează să meargă de acum încolo să-şi caute un lucru în Spania".

El a atras atenţia că această regulă nu este încă pe deplin clară la nivelul "funcţionarilor de la ghişeu".

"Joi se va semna o hârtie de către Ministerul Muncii din Spania şi ea va merge la toate ghişeele, astfel încât toţi funcţionarii vor avea un ghid cât se poate de clar referitor la măsurile luate la 22 iulie", a explicat ministrul Lăzăroiu.

El a menţionat că, în urma acestei decizii, România a revenit practic la situaţia de dinainte de 1 ianuarie 2009. "Valul de plecări spre Spania nu a fost după 2009. Românii ajunseseră deja demult în Spania în 2009", a spus Lăzăroiu.

Totodată, Lăzăroiu a spus că doreşte să clarifice, deoarece a văzut această informaţie "distorsionată", faptul că "decizia de ridicare a restricţiilor nu aparţine în momentul acesta Madridului, ci Bruxelles-ului".

"Spania este într-o situaţie foarte, foarte dificilă economic. N-am vrea să fim în locul Spaniei în momentul acesta. Aşa că e bine că decizia este la Bruxelles", a comentat el.

Lăzăroiu a mai spus că, deşi "se pare că după 22 iulie nu au mai fost angajări de români", angajatorii spanioli au nevoie în continuare de forţa de muncă din România.

"Angajatorii spanioli au în continuare nevoie de români ca forţă de muncă. Măsura nu ne afectează atât de mult pe cât s-a spus. Nu cred că autorităţile spaniole vor încerca să tergiverseze eliberarea acestor permise, pentru că este şi o problemă legată de firmele lor", a spus el.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Am discutat cu popularii spanioli, n-am avut semnale că ar revoca restricţiile.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: Am discutat cu popularii spanioli, n-am avut semnale că ar revoca restricţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei