Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Muncii va consulta firmele pentru corelarea formării profesionale cu piaţa muncii

Joi, 1 Septembrie 2011 (14:12:07)

Ministerul Muncii va începe o analiză a pieţei muncii şi o acţiune de consultare a firmelor private pentru corelarea formării profesionale cu piaţa muncii, astfel încât să fie formate persoane "exact" în meseriile de care este nevoie la nivel naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) există fonduri pentru programe de formare profesională, atât de la bugetul de stat, cât şi din surse europene.

"Este importantă formarea profesională, care ar trebui corelată cu piaţa muncii, cu locurile de muncă care sunt efectiv disponibile. Va trebui să formăm persoane exact în meseriile de care este nevoie, pentru a putea avea şi o finalitate, adică să formăm şi să şi angajăm. Există bani pentru această formare profesională la ANOFM, veniţi de la bugetul de stat, şi există şi o axă pe fonduri europene, special pentru formarea profesională. În ceea ce priveşte formarea profesională, ar trebui făcută o analiză a pieţei muncii şi ar trebui consultaţi toţi cei implicaţi, şi mă refer la firme private, la ONG-uri, care angajează, să avem în vedere solicitările lor. Ministerul Muncii este interesat de crearea de locuri de muncă. Ne dorim să consultăm mediul privat, să avem această formare profesională efectiv pe locurile de muncă care pot fi create, pentru a avea o finalitate după formare, adică angajarea persoanelor", a spus Ivăşchescu.

Întrebat dacă Ministerul Muncii va iniţia o astfel de consultare a mediului privat, Ivăşchescu a răspuns: "Da, ne dorim să consultăm mediul privat, ne dorim să avem această formare profesională".

Secretarul de stat în Ministerul Muncii a participat, joi, la Cluj-Napoca, la conferinţa internaţională cu tema "Proiecte internaţionale de modernizare a Serviciilor Publice de Ocupare: schimb de bune practici", organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Manifestarea se desfăşoară sub egida Centrului Regional pentru schimb de experienţă şi bune practici al Serviciilor Publice de Ocupare din Sud-Estul Europei (CPESSEC) şi reuneşte reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Serviciilor Publice de Ocupare din 15 state europene.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Muncii va consulta firmele pentru corelarea formării profesionale cu piaţa muncii.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Muncii va consulta firmele pentru corelarea formării profesionale cu piaţa muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei