Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Raportări online, din 1 septembrie, pentru Registrul unic de vaccinări

Joi, 1 Septembrie 2011 (17:00:16)

Toţi medicii din maternităţi, cabinete medicale individuale şi cabinete medicale şcolare atât din sistemul public, cât şi cel privat au obligaţia să raporteze online în Registrul unic de vaccinări datele privind imunizările din programul naţional, informează Ministrul Sănătăţii.

Ordinul ministrului Sănătăţii 1234/2011 privind instituirea metodologiei de raportare online în Registrul unic de vaccinări a intrat în vigoare joi.

Conform actului normativ, toţi medicii din maternităţi, cabinete medicale individuale şi cabinete medicale şcolare atât din sistemul public, cât şi cel privat au obligaţia, pe lângă asigurarea unei vaccinări corecte, să introducă în Registrul Unic de Vaccinări datele privind vaccinările efectuate în cadrul Programului Naţional de Imunizări, precum şi vaccinările optionale efectuate în
cadrul acestor cabinete, informează Ministerul Sănăţii.

"Registrul Unic de Vaccinări ne va asigura o imagine clară a modalităţii de vaccinare şi un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnică de date, online, la nivel naţional, privind vaccinările copiilor şi adolescenţilor din România, structurată pe înregistrări individuale, cu asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal", a spus ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, citat în comunicat

Introducerea datelor în registru se va face în etape. Astfel, până la data de 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligaţia să introducă datele prevăzute de Registrul Unic de Vaccinări pentru toţi copiii născuţi începând cu data de 1 septembrie 2007, înscrişi pe listele proprii, urmând ca după această dată raportarea să se realizeze în timp real.

În programul naţional de imunizare sunt înregistrate şapte vaccinări obligatorii pentru copii cu vârste între 24 de ore şi 14 ani.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Raportări online, din 1 septembrie, pentru Registrul unic de vaccinări.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Raportări online, din 1 septembrie, pentru Registrul unic de vaccinări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei