Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Delegaţii MEC din ambasade, cam freelanceri; în prima şedinţă a Guvernului trebuie dată HG

Joi, 1 Septembrie 2011 (14:13:27)

Preşedintele Traian Băsescu a atenţionat, joi, la reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti, că reprezentanţii Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC) din ambasade în prezent sunt "cam freelanceri", el cerând ca în prima şedinţă de Guvern să se dea hotărâre privind subordonarea acestora.

"Nevoia ne obligă şi nu numai nevoia, dar şi văzând ce fac alţii la Bucureşti, nevoia şi realităţile pe care le generază alte state ne obligă să începem să dezvoltăm o diplomaţie economică. N-aş vrea să plecaţi înapoi la post fără să fiţi înarmaţi măcar cu o informare legată de principalele obiective de investiţii disponibile pe piaţa românească şi să încercaţi să atrageţi investitori, prezentându-le oportuniăţile de investiţii", a declarat Traian Băsescu.

El a atenţionat asupra raporturilor de subordonare ale reprezentanţilor Ministerului Economiei faţă de ambasadori.

"N-aş vrea ca în continuare să existe ruptura între cei delegaţi de Ministerul Economiei şi factorul politic al ambasadei. Acest lucru trebuie rezolvat.
Ministerul Economiei trebuie să înţeleagă, şi dacă nu, o reglementăm săptămâna viitoare printr-un act normativ, că reprezentanţii său sunt subordonaţi ambasadorilor. La prea multe ambasade când ajung aflu că reprezentanţii Ministerului Economiei sunt un soi de freelanceri care nu raportează, nu au nicio treabă cu ambasadorul. Acest lucru trebuie să înceteze imediat, iar ambasadorul să devină responsabil inclusiv pentru activitatea acestor delegaţi, altfel plătiţi ca personal diplomatic şi cu toate drepturile de diplomaţi, dar cam freelanceri, aşa... se ocupă nu ştiu exact de ce. Acest lucru trebuie tratat în prima şedinţă de Guvern prin hotărâre legat de subordonarea acestor reprezentanţi ai Ministerului Economiei în ambasade", a adăugat şeful statului.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a reiterat, miercuri, necesitatea organizării unui proces de recrutare a MAE, dar şi a unei decizii a Ministerului Economiei referitor la apartenenţa reţelei de ataşaţi economici.

"Sper ca Ministerul Economiei să decidă odată sau să propună mai exact primului-ministru dacă reţeaua de consilieri economici rămâne acolo sau trece la MAE pentru că într-adevăr este nevoie rapid de mai mulţi oameni, poate dintr-o nouă generaţie, şi totodată de o restructurare a sistemului în care funcţionează reprezentarea intereselor noastre comerciale globale", a spus Baconschi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Delegaţii MEC din ambasade, cam freelanceri; în prima şedinţă a Guvernului trebuie dată HG.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Delegaţii MEC din ambasade, cam freelanceri; în prima şedinţă a Guvernului trebuie dată HG0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei