Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi: Proiectul MAE privind votul prin corespondenţă este cel care va fi asumat de Guvern

Miercuri, 31 August 2011 (18:26:46)

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, că proiectul MAE privind votul prin corespondenţă este cel care va fi asumat de Guvern şi trimis la Parlament.

"Acum se discută în coaliţie, în pachet, o nouă lege electorală şi legea votului prin corespondenţă. Proiectul MAE va fi asumat de Guvern şi trimis la Parlament. Deci, a existat o suprapunere care va înceta. Proiectul formulat de MAE va fi cel care va intra la dezbatere finală în Parlament", a spus Baconschi.

Ministrul s-a referit la votul prin corespondenţă şi în discursul rostit în faţa ambasadorilor reuniţi la Bucureşti.

"MAE furnizează o parte din infrastructura instituţională care permite cetăţenilor români aflaţi în afara ţării să ia parte la regimul democratic de acasă. Este firesc aşadar ca ministerul să fie principalul promotor al proiectului de lege referitor la votul prin corespondenţă ca metodă alternativă a votului in persona", le-a spus Baconschi ambasadorilor.

"Este firesc să căutăm să facilităm exercitarea drepturilor politice pentru cei aproape 3 milioane de cetăţeni români care se află în străinătate, dintre care doar 5% au votat la ultimele alegeri, aşa cum este firesc, să dorim să eliberăm exerciţiul drepturilor politice de constrângeri determinate de locul de rezidenţă sau de capacităţile instituţionale fatalmente limitate ale statului român", a mai spus Baconschi.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, declara, în 14 iulie, că proiectul de lege privind votul prin corespondenţă al MAE va fi comasat cu cel iniţiat deja de un grup de deputaţi PDL şi care se află la Camera Deputaţilor, după ce a trecut prin aprobare tacită de Senat.

Chestionat cum va fi făcută comasarea în condiţiile în care celalalt proiect al PDL a trecut deja tacit la Senat şi se află la Camera Deputaţilor, ministrul a spus: "Iniţiatorii au copyright pe propriul proiect. L-au trecut, îl retrag, vom face o comasare".

Senatul a adoptat tacit, în 9 mai, o propunere legislativă privind introducerea votului prin corespondenţă pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, senatorii nereuşind să îşi exercite votul asupra proiectului în termenul regulamentar. Comisia juridică a Senatului propusese senatorilor respingerea iniţiativei legislative, având în vedere punctul de vedere al Guvernului, care a anunţat că lucrează în prezent la un proiect de lege care are acelaşi obiect de reglementare. Iniţiativa legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi: Proiectul MAE privind votul prin corespondenţă este cel care va fi asumat de Guvern.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi: Proiectul MAE privind votul prin corespondenţă este cel care va fi asumat de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei