Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

118 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

Miercuri, 31 August 2011 (15:55:22)

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava sărbătoreşte astăzi 118 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale. Ziua Jandarmeriei Rurale va fi serbată cu un simpozion în cadrul căruia vor fi prezentate expuneri privind trecutul şi rolul structurilor rurale de jandarmi, după care preotul unităţii va oficia o slujbă de pomenire în memoria jandarmilor căzuţi la datorie.

Jandarmeria Rurală a luat fiinţă în 1893, după ce Guvernul condus la avea vreme de Lascăr Catargiu a ajuns la concluzia că vechea structură de jandarmerie (înfiinţată în 1850) nu face faţă situaţiei complexe din teren.

Militarii jandarmi erau recrutaţi numai dintre cei care ştiau carte, minimum trei clase, vârsta între 24 şi 40 de ani, ştiau să scrie şi să socotească şi aveau o înălţime de minim 1,65 m şi o înfăţişare plăcută.

Din cadrul legii, rezultă că scopul principal pentru care a fost creată Jandarmeria Rurală a fost acela de a veghea în comunele rurale la menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

După mobilizarea din august 1916, Jandarmeria Rurală, care avea un efectiv de 9.000 de militari, a participat cu aproximativ 30% din acesta la asigurarea mobilizării şi a concentrării contingentelor chemate sub drapel şi a asigurat poliţia frontului, paza şi apărarea punctelor de comandă şi deplasarea coloanelor.

După ce din 1949 a trecut la Direcţia Generală a Miliţiei, Jandarmeria în mediul rural s-a reconturat începând din 2003, când s-au înfiinţat secţii de jandarmi, posturi şi grupe de supraveghere şi intervenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 118 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
118 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei