Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, şefului Pirelli: Restructurarea costurilor, o măsură care ar trebui aplicată şi de guverne

Miercuri, 31 August 2011 (15:06:31)

Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe Marco Tronchetti Provera, preşedinte al grupului Pirelli, căruia i-a mulţumit pentru continuarea investiţiilor în România şi cu care a discutat despre necesitatea restructurării costurilor, spunându-i că măsura ar trebui aplicată şi de guverne.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru investiţiile pe care continuaţi să le faceţi în România, mai ales într-o astfel de perioadă", a spus preşedintele Băsescu în debutul întâlnirii.

La rândul său, Marco Tronchetti Provera a afirmat că, pe timpul crizei, trebuie să restructurezi.

"Vremurile sunt dificile, toată lumea ştie asta, dar când vremurile sunt grele există şi oportunităţi. Te pregăteşti pentru următoarea perioadă. Când eşti atât de aproape de dezastru, cum suntem noi, şi să te opreşti la momentul potrivit este o oportunitate pentru dezvoltare", a spus preşedintele Pirelli.

Şeful statului a apreciat opinia acestuia, spunându-i că "este un mod de gândire care ar trebui aplicat şi de guverne: să restructurezi costurile, să priveşti spre viitor, să faci un stat mai flexibil".

"Suntem impresionaţi că programul dumneavoastră de investiţii este respectat în proporţie de 100%. Este impresionat în astfel de vremuri", a adăugat şeful statului român.

Investiţiile realizate de grupul italian Pirelli în România până la sfârşitul anului trecut depăşeau 300 milioane euro şi vor ajunge în 2014 la circa 450 milioane euro, primele operaţiuni ale companiei fiind lansate în 2005, prin construirea a două fabrici de anvelope şi cord metalic la Slatina.

"Din 2005, anul în care şi-a început activitatea în România şi până în anul 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro în centrul industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme şi o fabrică de cord metalic, ambele situate în Slatina. Zona industrială a fost completată în anul 2008 cu fabrica de la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj destinată filtrelor pentru motoare diesel", a anunţat compania într-un comunicat transmis marţi.

Potrivit Pirelli, 160 de milioane de euro sunt destinaţi programului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect lansat în anul 2008 şi care urmează să fie finalizat în anul 2013, având drept obiectiv mărirea capacităţii de producţie.

Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 28 de milioane de euro.

"Fabrica de anvelope de la Slatina, astăzi una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme, va deveni cea mai mare fabrica din grupul Pirelli. La Slatina se va ajunge la sfârşitul anului 2011 la o producţie de peste şapte milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere producţia va atinge zece milioane de anvelope anual. Prin acest proiect, fabrica s-a extins de la o suprafaţă de 100.000 metri pătraţi, la 160.000 metri pătraţi, urmând sa aibă 175.000 metri pătraţi la finalul programului", mai spun oficialii Pirelli.

Centrul Industrial Pirelli din Slatina are în prezent 2.400 de salariaţi, urmând să ajungă până la sfârşitul proiectului la 2.700 de angajaţi.

Proiectul de extindere a fabricii a fost inaugurat marţi în prezenţa premierul Emil Boc.

Pe lângă fabricile de la Slatina, grupul italian este prezent în România cu unitate de producţie de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, şefului Pirelli: Restructurarea costurilor, o măsură care ar trebui aplicată şi de guverne.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, şefului Pirelli: Restructurarea costurilor, o măsură care ar trebui aplicată şi de guverne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei