Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un zâmbet pe 16 metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Resursele de umor ale fotbalului nostru nu sunt ca turba sau lignitul, ci ca vântul. Deci inepuizabile. Desigur, şi pentru că umorul este mai ales invonluntar. În această privinţă, nu cred că există exemplu mai bun decât Ilie Dobre. Îl ascult de pe vremea lui Ceauşescu şi tot degeaba. Ăsta o fi sensul existenţei sale în eter, să furnizeze perle… Legătura la Timişoara, la Rapid – Slask Wroclaw. “Bună seara, stimaţi ascultători, meciul nu a început încă, scorul este zero la zero”! Se poate spune că Ilie Dobre nu are o a doua natură, e el de aşa natură.

Un alt personaj care ne-ar putea distra pe viaţă ar putea fi Gigi Becali, dacă n-am intui că misiunea sa pe acest pământ este de fapt alta. Te uiţi la ştiri, nu neapărat sportive, şi ţi se serveşte stilul de dans becaliot, neapărat sportiv. Dar dacă de un om plecat cu sorcova nu-ţi prea vine să râzi, cum ai face-o de unul plecat cu Steaua?!

Şi sobrietatea în exces generează efecte secundare hilare. Astfel, în timpul celei de-a treia domnii a lui Piţi Selecţionerul, Sânmărtean devine primul fotbalist care, accidentându-se, ratează... neconvocarea! Căci asta indică logica faptelor, corelată cu cea a vorbelor sale: ce păcat că s-a accidentat, abia aşteptam să nu-l convoc! Dar cine suntem noi să-i desconsiderăm pe luxemburghezi, cine suntem noi să-i interpretăm vorbele? Hai să nu ne hazardăm cu planurile până la meciul cu Franţa, dar măcar la cel cu Luxemburg, „Piţi, Piţi, lasă-ne”... să ne facem iluzii!

Aflăm cu părere de bine amestecată cu părere de rău că un fotbalist care stârnea zâmbete prin stilul său de joc, mai ales acela de a centra, se duce să-i distreze şi pe alţii. Bănele, fir întins la plasele din spatele porţilor! Apropo, cică alt recent transferat, Torje, este prezentat pe site-ul lui Udinese ca fiind Messi de România. Singura asemănare pe care aş găsi-o este înălţimea. De fapt, despre Torje se poate spune mai degrabă că este un Ronaldo mai scundac. Mic, mic, dar ascensiunea sa fulminantă îi va determina curând pe italieni să spună că Ronaldo este un fel de Torje mai pălugă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un zâmbet pe 16 metri.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un zâmbet pe 16 metri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei