Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evoluţie

Săpăturile de amenajare a parcării nr. II, aproape finalizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de amenajare a primelor parcări subterane din municipiul Suceava înaintează cu paşi repezi. În urma analizării situaţiei lucrărilor la cele două parcări subterane din centrul municipiului, în cadrul comandamentului de ieri dimineaţă, primarul municipiului, Ion Lungu, s-a arătat mulţumit de evoluţia acestora, mai ales de faptul că s-a mai recuperat din întârzierile apărute la parcarea nr. II, atât din cauza ploilor, cât şi a unor probleme tehnice.

“La parcajul nr. I merg foarte bine, iar la parcajul II bine. Constructorul a spus că de săptămâna aceasta termină de scos pământ de la parcajul II şi se ajunge la perna de balast. Asta este important pentru gradul de disconfort a celor care stau acolo – praf şi zgomot, cât şi în privinţa îngreunării traficului din zonă”, a spus Ion Lungu.

Practic, în scurt timp, firma General Construct, care se ocupă de amenajarea parcărilor subterane, se va putea apuca de turnarea platformei viitoarei parcări subterane care va pune la dispoziţia celor care au treabă în Centru un număr de 55 de locuri de parcare.

Parcarea nr. I, care este într-un stadiu mai avansat de lucru, va avea disponibile 107 locuri de parcare.

Valoarea totală a proiectului de amenajare a parcărilor subterane se ridică la aproape 14 milioane de euro, din care aproximativ nouă milioane de euro sunt finanţări nerambursabile pe fonduri europene. O mare parte din banii cu care a fost cofinanţată această lucrare au fost utilizaţi pentru consolidarea terenului, atât pentru protejarea clădirilor din împrejurimi, cât şi pentru a limita eventualele efecte ale apelor subterane, aflate la un nivel destul de ridicat, asupra noii construcţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săpăturile de amenajare a parcării nr. II, aproape finalizate.
 Vizualizări articol: 2788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Săpăturile de amenajare a parcării nr. II, aproape finalizate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PARCARI INUTILE!!! trimis de
(31 aug 2011, 12:17:19
Cine "va avea treaba" in centru? Aaa, da, cei care merg la Casa de Cultura ca sa faca un pic de "shopping", cei care vor sa se plimbe prin parc sau cei care vor sa mearga la McDonald's. Insa cei care ocupa cu masinile lor toate trotuarele din cartierul G. Enescu, de pe str. Universitatii, str. Scurta etc., nu au nevoie de parcari, ca doar pietonii suceveni sunt acrobati si pot face slalom si salturi periculoase printre masini. Dar ce sa faci cand proiectele sunt gandite cu partea dorsala a dl.-ului primar.
1.1  RE: PARCARI INUTILE!!! trimis de
(31 aug 2011, 14:15:07
Daca tot sunt bani europeni ar fi ideal sa se continuie amenajarea acestor parcari subterane si in spatiile dintre blocuri iar pe deasupra mini parcuri pline cu flori. Asa s-ar rezolva problema eliberarii trotuarelor si am avea si spatii verzi!
2.   Nedumerire trimis de
(31 aug 2011, 12:18:48
Ma intreb oare merita 150 de locuri de parcare 14 milioane de euro??
Cred ca se puteau face cu banii astia niste parcari pavate cu marmura si cu stalpi batuti cu cristale!!
2.1  RE: Nedumerire trimis de
(31 aug 2011, 12:41:49
cum nu se merita?laughing) dar ce o sa se faca cocalarii si pitzipoancele din centru ?:)) cum o sa isi mai arate bijuteriile pe 4 rotzi ?:|laughing
2.2  RE: Nedumerire trimis de
(31 aug 2011, 18:02:46
La dracu ti-ai mai luat A8 sau X6 daca vii pe faleza si o ingropi in burta parcarii subterane ... Nu te mai invidiaza nici un coleg cocalar pentru masina ta muncita pe branci. Si nici pitipoancele nu se mai uita la fel la tine. Trebuie musai investit si in ceva toale de firma sa te simta parasuta ca ai un X5/X6 parcat in gaura facuta cu fonduri de la UE. Hai pa !
3.   ....... trimis de
(31 aug 2011, 13:06:27
ei spera sa elibereze zona de la LATINO,BANC POST,UNION SI DE LA PREFECTURA..da parca vad ca la nenea consilierul ii e lene sa mearga pe jos 200 de m si parcheaza pe strada...sau altuu...sau altu...
4.   Comentariu trimis de
(31 aug 2011, 13:28:27
ar trebui data lege, cei care construiesc -orice vor ei- sa construiasca automat parcare subterana. macar atat. in canada pe langa parcare au si sala de forta, si piscina. toate la subsol.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(31 aug 2011, 13:38:01
In ce zona a Montrealului stai?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei