Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leonard Orban, întrebat dacă va fi ministru pentru fonduri: Nu comentez,o să vedem ce se va întâmpla

Miercuri, 31 August 2011 (15:55:40)

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat, miercuri, că este necesară coordonarea pe orizontală a absorbţiei fondurilor europene dar, întrebat dacă a discutat despre eventuala sa numire ca ministru, a refuzat să facă orice comentariu.

"Este necesară consolidarea coordonării pe orizontală a absorbţiei fondurilor europene", a spus Orban.

Întrebat dacă ar fi dispus să preia funcţia de ministru responsabil cu fondurile europene, el a răspuns: "Nu comentez. O să vedem ce se va întâmpla".

Leonard Orban a participat, miercuri, la reuniunea anuală a diplomaţiei. El le-a spus ambasadorilor că România speră să obţină cel puţin aceeaşi alocare comparativ cu bugetul 2007-2013.

"Dacă nu vom obţine o asemenea alocare financiară consistentă, obiectivele fundamentale de politică externă şi nu numai ale României vor fi puse sub semnul întrebării. Este clar că acest proces va trebui să fie obiectivul fundamental pentru un an şi jumătate de acum înainte, sau poate doi", a spus el.

Orban a adăugat că interesele sunt atât de distincte şi atât de diferite în cadrul UE încât va fi foarte greu să se ajungă la un acord.

"Un obiectiv esenţial al României este ca bugetul să fie adoptat, pentru că va duce la consolidarea UE, iar consolidarea UE este esenţială pentru România", a spus el.

Surse politice au declarat agenţiei MEDIAFAX, în 7 iulie, că înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sârbu sau de consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european, şi care să gestioneze inclusiv proiectele finanţate din fonduri UE, a fost discutată de preşedintele Băsescu cu premierul Boc, în întâlnirea din aceeaşi zi, la Palatul Victoria.

Viitorul minister al Afacerilor Europene va coordona Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din subordinea premierului şi, probabil, Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi, nu şi autorităţile de management, urmând să fie condus de o persoană cu rang de ministru.

Şeful statului a declarat, în 25 iulie, la TVR 1, că ministerul pentru fondurile europene va fi înfiinţat imediat după reunirea Parlamentului în sesiunea de toamnă, el menţionând că ştie cine va fi deţinătorul acestui portofoliu, fiind "convenit cu premierul" şi trebuind să fie un om credibil la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, răspunzând unei întrebări, că ministerul va fi creat imediat ce Parlamentul revine din vacanţă şi se poate face modificarea structurii Guvernului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leonard Orban, întrebat dacă va fi ministru pentru fonduri: Nu comentez,o să vedem ce se va întâmpla.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leonard Orban, întrebat dacă va fi ministru pentru fonduri: Nu comentez,o să vedem ce se va întâmpla0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei