Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În patru zile

Peste un sfert de kilogram de aur, furat din casele a doi suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hoţii au dat două lovituri importante în ultimele zile, furând sute de grame de bijuterii din aur dintr-un apartament şi o casă din municipiul Suceava. Seturi de brăţări, cercei, inele, medalioane din aur, dar şi un ceas vechi sunt câteva din bunurile pe care au pus mâna hoţii. Cel puţin deocamdată, anchetatorii nu au prea multe indicii despre cine ar putea fi autorii faptelor.

 

Primul furt de bijuterii s-a produs joia trecută. Casa în care au pătruns hoţii este situată pe strada I.G. Sbierea, iar proprietarul, Costică T., în vârstă de 45 de ani, a sesizat furtul în jurul orei 19:00, când s-a întors la domiciliu. Pe parcursul zilei, hoţii pătrunseseră în casă pe un geam lăsat deschis, iar din interior au plecat cu o pradă deloc de neglijat.

Proprietarul a reclamat că din casă i-au dispărut bijuterii din aur în valoare de aproximativ 35.000 de lei. Printre acestea, seturi de cercei cu perle, seturi de lanţuri şi inele, medalioane şi un ceas. Cantitatea nu a putut fi precizată exact de păgubit, însă estimativ ar fi vorba de aproximativ 200 de grame de aur.  

 

Fără urme de răvăşire sau forţare

Patru zile mai târziu, luni, pe 29 august, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre un nou furt. Gică M., în vârstă de 38 de ani, a sesizat că persoane necunoscute au intrat în apartamentul fratelui săi, Adrian M., de 36 de ani, de unde au sustras mai multe piese din aur în greutate de aproximativ 120 de grame, precum şi suma de 200 de lei. Şi aici prejudiciul este important, la actualul preţ al pieţei fiind vorba de bijuterii de o valoare de aproximativ 18.000 de lei.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului poliţiştii au stabilit faptul că uşa de acces în apartament nu prezenta urme vizibile de forţare, iar în interior nu au fost observate urme de răvăşire”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Cel puţin în acest caz, varianta unei spargeri la pont este cea mai probabilă.

În ambele cazuri, cercetările sunt desfăşurate de ofiţerii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava.

Prejudiciul depăşeşte suma de 50.000 de lei.

Poliţia îi avertizează pe cei care deţin bunuri de valoare în locuinţe să evite să spună cuiva despre acestea şi să-şi asigure corespunzător casele, cu sisteme de închidere performante, camere video sau alarmă. De asemenea, geamurile, inclusiv cele de tip termopan, nu trebuie lăsate întredeschise atunci când nimeni nu este acasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste un sfert de kilogram de aur, furat din casele a doi suceveni.
 Vizualizări articol: 4740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Peste un sfert de kilogram de aur, furat din casele a doi suceveni4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........ trimis de
(31 aug 2011, 11:19:14
Dl Florin Paiu pe zi ce trece ne uimiti cu articole inedite si inflorite...200g+120g=320g.... unde peste un kg de aur?...ati facut matematica la scoala cu profesoara de sport?...sau mai bine zis..ati urmat vreun ciclu scolar?....macar gimnazial..?
2.   ......... trimis de
(31 aug 2011, 11:54:18
"Peste un sfert de kilogram" scrie în titlu.
3.   Atentziuni trimis de
(31 aug 2011, 16:30:13
nea petrica ropota ce puii mei faci? a platit 16 la suta individu? fa repede calculu astia au bani da nus de unde ia impozitu fratzioare
4.   Asta e trimis de
(31 aug 2011, 19:28:25
bine ca nu au furat de la saraci!! nu strangeti comori pe care

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei