Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex" acuză ANAF de favorizarea apropiaţilor conducerii, de sfidarea legii şi dezinformare

Vineri, 12 August 2011 (14:00:53)

 Sindicatul Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" acuză Agenţia Naţională de Administrare Fiscală că a îndepărtat persoanele incomode, a favorizat apropiaţii conducerii ANV şi că a minţit anunţând că cererea de suspendare a Ordinului ANAF a fost respinsă de la primul termen.

"Pro Lex" susţine că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a îndepărtat persoanele incomode, sub pretextul reorganizării, fără respectarea prevederilor legale de selecţionare şi departajare a angajaţilor ale căror compartimente au fost reorganizate.

"Apropiaţii conducerii au fost feriţi de emoţiile examenului, prin mutarea la alte compartimente neafectate de reorganizare, cu doar câteva zile înainte de emiterea ordinelor privind noile state de funcţii, anumite «erori» de protecţie fiind îndreptate la contestaţie. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui vameş de la Regionala Vamală Timişoara (cumnatul unui deputat PDL), care, după ce a obţinut 12 puncte la testul grilă, în urma contestaţiei i s-au acordat 72 de puncte", se arată în comunicazul remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, de către "Pro Lex".

Sindicatul susţine că a încercat să blocheze examenele ce urmau să se desfăşoare în condiţii de nelegalitate, solicitând suspendarea ordinelor preşedintelui ANAF, care îşi produceau efecte din 8 august şi acuză instituţia de "dezinformarea opiniei publice" deoarece, într-un comunicat de presă de joi, a susţinut că cererea sindicaliştilor a fost respinsă de instanţă chiar de la "primul termen de judecată".

"Potrivit informaţiilor postate şi pe site-ul Curţii de Apel Craiova, la dosarul 1559/54/2011, au fost «trei termene de judecată». La primele două termene ANAF a solicitat amânarea cauzei, inclusiv pentru faptul că nu-şi recunoştea propria ştampilă de la Registratură. Întrucât al treilea termen a fost în data de 9.08.2011, cererea de suspendare a rămas fără obiect, ordinele ANAF producându-şi efectele cu o zi înainte", se mai arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, chiar de la primul termen de judecată, cererea formulată de către Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor (SNPV) "Pro Lex" de suspendare a executării Ordinului ANAF prin care fost aprobate statele de funcţii ale ANV şi examenul profesional, se arată într-un comunicat transmis, joi, de către ANAF.

"Sentinţa dată de instanţa de judecată confirmă încă o dată faptul că procesul de restructurare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a instituţiilor subordonate, respectiv ANV şi Garda Financiară, s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legale", se arăta în comunicatul remis de ANAF agenţiei MEDIAFAX. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pro Lex" acuză ANAF de favorizarea apropiaţilor conducerii, de sfidarea legii şi dezinformare.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
"Pro Lex" acuză ANAF de favorizarea apropiaţilor conducerii, de sfidarea legii şi dezinformare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei