Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2011 - Anul XVI, nr. 165 (4763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: Nu avem şomaj mare în România, faţă de alte ţări europene stăm chiar foarte bine

Vineri, 15 Iulie 2011 (18:41:57)

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că în România nu există un şomaj mare, iar faţă de alte state europene ţara noastră "stă chiar foarte bine", el precizând că rata şomajului "este rezonabilă" şi "pe un trend descendent", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi nu avem un şomaj mare în România. Faţă de alte ţări europene stăm chiar foarte bine. În momentul acesta rata şomajului este de 4,8 la sută şi e în scădere. Ea a fost mai mare anul trecut, când am fost şi noi afectaţi de criză. În momentul acesta este rezonabilă, în scădere, pe un trend descendent”, a spus Lăzăroiu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Muncii a adăugat că România are un obiectiv foarte important în următorii zece ani, respectiv ca rata de ocupare la nivelul ţării să crească de la 63 la sută, cât este în prezent, la 70 la sută.

"În momentul acesta noi avem o rată de ocupare în România de 63 la sută. Ne-am angajat prin «Strategia 2020» ca până în anul 2020 să ajungem la o rată a ocupării de 70 la sută, deci de la 63 la 70 la sută. Nu este un angajament prin care noi vrem să le facem pe plac celor de la Bruxelles sau ceva de genul acesta. E un angajament care ajută în primul rând România”, a afirmat Lăzăroiu.

El a spus că România nu poate să aibă o economie puternică dacă nu creşte rata ocupării şi dacă nu reuşeşte să aducă pe piaţa forţei de muncă cât mai multe persoane care sunt apte de muncă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Nu avem şomaj mare în România, faţă de alte ţări europene stăm chiar foarte bine.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: Nu avem şomaj mare în România, faţă de alte ţări europene stăm chiar foarte bine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Statistica .... trimis de
(15 iul 2011, 22:27:17
dobitoc ordinar ,somaj mic in romanik.rata somajului a scazut pentru ca cei care beneficiau de acest ajutor l-au terminat de foarte mult timp si acum lucreaza in orice tara din vestul europei.in tara asta au ramas hotii si angajatii cu salariu de la bugetul statului.cei 4.6% probabil sunt cei care sunt angajati in sistemul privat.de aici e criza financiara ...........bani la buget nu intra ,ci ies,fie prin salarii,fie furati pe diferite cai legale ,prin firmele gen matusa tamara

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei