Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2011 - Anul XVI, nr. 165 (4763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Consecinţe

Rezultatele la bacalaureat au dat peste cap înscrierile la Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rezultatele slabe de la prima sesiune a examenului de bacalaureat, atât din judeţul Suceava, dar şi din judeţele învecinate, se resimt şi la înscrierea la facultate.

Luni, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a dat startul înscrierilor la facultate, iar în primele trei zile s-au depus doar 736 de dosare, jumătate faţă de anul trecut. La prima sesiune de admitere de anul trecut, după trei zile de înscriere fuseseră depuse peste 1.500 de doare.

 

77 de dosare, în prima zi de înscriere

În prima zi de înscriere se poate spune că universitatea a fost pustie şi s-au depus doar 77 de dosare, iar la 19 specializări nu a fost înregistrată nici o înscriere. Cele mai multe dosare depuse în prima zi s-au înregistrat la specializarea Calculatoare din cadrul Facultăţii de Inginerie electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde s-au depus 13 dosare. A doua zi de înscrieri la Universitatea „Ştefan cel Mare” s-a încheiat cu 301 dosare depuse pentru admiterea la facultate, cursuri de zi. Şi în această zi au fost specializări unde nu s-a depus nici un dosar de admitere. După patru zile de la startul admiterii, la Universitatea Suceava s-au depus 1212 dosare, cei mai mulţi dintre candidaţi optând pentru domeniul de studiu Ingineria Produselor alimentare,  unde s-au înregistrat 117 doare de înscriere. După patru zile de înscrieri, profilurile Ingineria şi Managementul calităţii şi Filosofie nu au încă nici un dosar de admitere înregistrat, în timp ce alte specializări, precum Cibernetică Economică sau Muzeologie au câte una sau două cereri până acum. Înscrierile continuă până pe 20 iulie, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la dispoziţie 926 de locuri bugetate şi 1936 de locuri cu taxă. Pentru învăţământul la distanţă s-au înscris până acum 198 de candidaţi pe cele 615 locuri scoase la concurs, iar pentru continuare de studii au optat 18 concurenţi.

 

Specializări cu nici o înscriere

Pe 13 iulie, a treia zi de la startul admiterii, numărul de dosare depuse a ajuns la 736, iar cel al specializărilor cu zero cereri a scăzut. Cele mai multe dosare depuse până acum sunt la Ingineria produselor alimentare, 86 de dosare, Contabilitate şi gestiune, 54 de dosare şi Ştiinţe ale Educaţiei, 39 de dosare.

Pentru studiile la distanţă, universitatea a înregistrat până acum 120 de dosare de admitere, iar pentru continuare de studii şi-au depus dosare de admitere, în primele trei zile, doar cinci concurenţi.

Înscrierile pentru admiterea la cele nouă facultăţi ale Universităţii Suceava se vor finaliza pe 20 iulie. Oferta instituţiei este de 936 de locuri bugetate, 1.936 de locuri cu taxă, 615 locuri la ID şi alte 130 pentru continuare de studii. Taxele de înscriere variază între 50 şi 150 lei.

 

Rezultatele, între 20-22 iulie

Admiterea se organizează pe bază de concurs de dosare, excepţie făcând Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi cea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde candidaţii susţin probe practice şi de aptitudini. Aceste probe vor avea loc pe 21 şi 22 iulie. Candidaţii vor şti dacă au fost sau nu admişi în perioada 20-22 iulie, excepţie făcând Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde rezultatele vor fi afişate pe 25 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele la bacalaureat au dat peste cap înscrierile la Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Rezultatele la bacalaureat au dat peste cap înscrierile la Universitatea Suceava4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai foarte bine! trimis de
(16 iul 2011, 09:07:03
Ce tot poporul trebuie sa aiba "facultate". EL nu stie pe ce lume traieste dar a teerminat x la USV eventual mai are si un master... NU nene nu inveti pici bacul, dai alta data la facultate... s amai diferentiem si noi studentii astia. Si oricum pentru aia care nu s-au inscris, nu-i mare pierdere eu am terminat la usv...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei