Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2011 - Anul XVI, nr. 165 (4763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Control

Flutur a inspectat lucrările de modernizare a drumului Poiana Micului-Suceviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a inspectat ieri dimineaţă lucrările de modernizare a drumului judeţean Poiana Micului-Suceviţa, investiţie în valoare de 4,5 milioane de euro, finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Flutur s-a declarat mulţumit de calitatea şi ritmul lucrărilor şi a ţinut să sublinieze importanţa investiţiei din punct de vedere turistic.

„Suntem pe unul dintre cele mai importante trasee turistice din Bucovina, drumul care leagă Mănăstirea Humorului de Suceviţa, DJ 177. Porţiunea aceasta de drum figurează făcută încă din vremea de dinainte de 1989, dar, din păcate, nu a fost asfaltată. Este o investiţie care va lega două bazine turistice extrem de importante, bazinul Moldovei, Voroneţ, Mănăstirea Humorului de Mănăstirea Suceviţa şi ieşirea pe Valea Sucevei. Asta este poate cea mai importantă strategie de legare a mănăstirilor pe drumurile cele mai scurte.

Mă bucur că am putut să dăm startul acestei investiţii, pentru că la capăt mai urmează o investiţie de aproape 11 kilometri de drum  prin pădure, unde va trebui să şi defrişăm ceva ca să ajungem la Suceviţa. Este un drum al pelerinilor, al turiştilor şi un drum al locuitorilor care aşteaptă de foarte mult timp modernizarea. Sunt convins că în această toamnă vom finaliza acest traseu şi oamenii vor putea circula în condiţii optime, fără praful care este acum”, a spus Flutur.

Lucrările de modernizare sunt executate de consorţiul format din firmele Con Bucovina Suceava şi Cominco Bucureşti, termenul final al investiţiei fiind luna mai 2012. Vor fi reabilitaţi 10,875 de  kilometri de drum judeţean, însă investiţia mai presupune realizarea a 11 kilometri de drumuri laterale şi a peste 30 de podeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a inspectat lucrările de modernizare a drumului Poiana Micului-Suceviţa.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Flutur a inspectat lucrările de modernizare a drumului Poiana Micului-Suceviţa3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 iul 2011, 11:04:47
Din ordinul lepidopterelor ne putem aştepta
La înfiinţarea unui Muzeu al fluturilor
Un loc unde să’L preamărească pe Măria Sa
Preşedinte al bucovinenilor

Şi’ntr-un colţ , colo’şea , poate s-o găsi un loc
Unde şi Lungu să fie ,, aproape de popor ’’
S-o băgăm şi pe Udrea ? hmm ? ! aici vă provoc !
Unde să fie aşezată ?! ... o fi bine sub .. ,, vapor ’’ ?

Holul portocaliu să ne fie pasarelă
Între noi şi ei , între azi şi ... ieri
Şi’n caz de discursuri voi deschide o umbrelă
Fiindcă plouă , şi .. e musai să te acoperilaughing
2.   Prietenii stiu dece trimis de
(15 iul 2011, 11:34:03
oare cit teren are nenea flutur la manastirea humorului de-i asa interesat de acest drum?
3.   Uaau trimis de
(15 iul 2011, 12:59:52
Ce este banda aia neagra de pe drum?! N-am mai vazut niciodata in Romania asa ceva laughing
3.1  RE: Uaau trimis de
(15 iul 2011, 13:20:00
la întrebarea asta poate să-ţi răspundă tipa aia din Baia care şi-a luat ţeapă prin sms. chiar şi poetul tău favorit cred că ştie.
3.2  RE: Uaau trimis de
(16 iul 2011, 00:45:25
Da-i drumu..
4.   :)) trimis de
(15 iul 2011, 13:10:11
interese mari ptr domnul flutur si jucariile lui ! no comment.
5.   Numai bun pentru ITM trimis de
(15 iul 2011, 13:36:54
Nici unul din muncitori nu are casca de protectie. Dovada e in poze.
5.1  RE: Numai bun pentru ITM trimis de
(15 iul 2011, 22:23:45
nu cred ca lipsa castii de protectie ajuta la ceva. Cu ce te ajuta pe tine ca cititor sau ca cetatean a unei comune care este asfaltata daca muncitorii au sau nu au casca de protectie???
Si pentru COSTEL, am un mic raspuns: Lasa sa aiba teren peste tot, si sa asfalteze toate strazile. Ce importanta are daca este asfaltat acel drum datorita lui Flutur sau nu...? BRAVO LUI.
Chiar as vrea sa aiba pamant peste tot in fiecare sat uitat de lume si sa asfalteze peste tot si sa duca lumina.
DE CE SUNTETI ATAT DE INVIDIOSI??? Voi nu ati trage focul sub oala voastra???Ca si cu schimbatul stalpilor de iluminat, "CA DE CE II SCHIMBA, CA DE CE NUJ` MAI CE...???" Ganditi pozitiv:ORICE SE FACE SI SE MODERNIZEAZA IN ORAS SI IN TARA, FIE DIN INTERESURI PERSONALE, SAU MAI STIU EU CE ALTE INTERESE ESTE BINEVENIT. N
6.   Hai pretine ΑΒΓΔar să-ț dau io o mânuță de agiutor trimis de
(15 iul 2011, 18:41:11
Cică am consultat oracolul din Delfi-nariul de la constanța lu mazariche. Acesta, ca să intre în mediumatic touch cu vreun spirt de pe la noi din bocovina, întâi o cerut niște boabe de mătrăgună ca să facă o infuzie în samahoancă de-a noastră. (îi zice pe bune spirt că al doilea i al denumirii l-o împrumutat la niște iele nebune ca să aibă la noapte bară-n-jurul căreia să dănțuiască sabbatic)
Apoi s-o-nfruptat din bardaca cu holercă și s-ontrupat în delfinul acela mai zburdalnic care a început să tremure și să bolborosească (delirium tremens- curat coane fluturică!):
- luați șapte zeci de coți de pânză albastră cu broderie de aur în forma duzinilor de stele european armonizatoare. Din această pânză faceți un cort care să aibă douăzeci de coți lungime și zece lățime.
- de la poolimea semințiilor iobăgesti strângeți tot ce se poate strânge, de la porcul din coteț până la cenușa din vatră. Toate darurile luate de bunăvoie cu japca le veți transforma în aur la neguțătorii cei din templu iar aurul îl veți topi și veți turna prima dată patru stâlpi de amintire a împilării poporului pe care-i veți bate la cele patru colțuri ale cortului muzeu al amintirii. Stâlpii vor fi turnați sub forma literei eline Gamma iar la capătul de sus veți atârna niște sfori trainice de cânepă groasă, împletite în șuvițe de șapte ori câte șapte. Aceste „atârnători” vor fi permanent unse cu mir dintr-acela scump, sfințit la Ierusalim și adus în Bocovina odată cu făclia de Paște!
6.1  RE: Hai pretine ΑΒΓΔar să-ț dau io o mânuță de agiutor trimis de
(15 iul 2011, 18:42:41
- pentru facerea chivotului împlinirii paharului suportabilității veți lua numai lemn de pin neînceput din padure de la Stulpicani, taman de-acolo de unde-o să vă arate pădurețul acela cu privirea încrâncenată și față de copchil complexat oedipian. Din lemnul acestuia se vor fățui blăni, dulapi și scânduri numai în gaterele atestate spiritual de către direcția silvică a bocovinei. Apoi se va face multe, multe chivoturi cu dimensiunile de trei coți jumătate lungime, un cot lățime într-o parte, un cot jumătate lățime într-ailaltă parte și tot atâta în înălțime. În interior chivoturile vor fi îmbrăcate în bancnote de 500 de euro din fondurile europene structurale, cusute de nevestele iobagilor una lângă alta. Perinile și așternuturile vor fi făcute din mătăsuri fine brodate cu cristale Ceaikovsky și vor fi umplute la rândul lor cu bancnote de 500 și 100 de lei din economiile bugetare făcute cu programul de austeritate.
- unul dintre chivoturi va fi poleit cu foiță de aur și tămâiat cu fum de havane cubaneze originale (de la mama lui fidel de acasă). În el se va pune jertfa de ispășire, jertfa de iertare și jertfa de băut adică va fi umplut cu baxuri de agheasmă importată de la Johnnye Walker, Black Labbel, Dack Daniels.
- pe podeaua cortului vor fi întinse numai blănuri ale urșilor din pădure vândute robilor atâția și atâția ani la rând. Pe covorul astfel realizat se va tolăni despuiată preoteasa Hellenă* de la templul din Eleusin.
(n.a. ΑΒΓΔ-ar. Cere și ți se va da! Bate și-o să iei la rândul tău o bătaie soră cu moartea!rolling on the floor )
6.2  RE: Hai pretine ΑΒΓΔar să-ț dau io o mânuță de agiutor trimis de
(15 iul 2011, 18:43:32
-în așteptarea întâlnirii Zeului toți cerdincioșii – atâția câți mai sunt își vor sfâșia costumele Armani și se vor în fășura în pânză de țuhal de culoare portocalie (merge și plasa aia din piață de la sacii de barabule de 3 lei kilogramul). Reciporc se vor căina unul pe altul ocazie cu care-și vor smulge unul altuia părul din cap și-si vor căra cu nemiluita pumni în mutrele piraterești.
La poarta cortului va fi pus de strajă contra tâlharilor (???) un singur muceamic adică tot pădurețul acela de pe la Frasin care cu privirea lui încruntată ar fi în stare să-și dea șapte vieți numai să-i alunge pe tulburătorii ordinii de drept divin-constituționale.
- la apropierea slavei vaporene navigând ca un stâlp de foc pe un val de nor, toată suflarea pocăiților și a robilor se va arunca cu fața la pământ, își vor arunca țărână funciară în cap subvenționată de UE prin programe operaționale și vor murmura pios „ ABA! OSANA!”**
După ce se va lăsa slava de foc peste cortul împreunării, în răstimpul cât zeul va scrie poruncile cele veșnice, cu un deget(!) de piatră pe trupul preotesei, robii și liberții vor pune mâna pe furci, topoare, coase și țapine și vor da năvală….doar așe de curiozitate să vadă și ei ce se mai întâmplă!
ETCAETERA, ETCAETERA. ( stâlpi sunt bine bătuți în pământ, funiile sunt trainice și unse, copârșeie din belșug… spor la treabă, răzeși!)
* Hellena – adicătelea o preuteasă GRECEASCĂ!
7.   E bine da e si naspa trimis de
(15 iul 2011, 19:34:47
Buna seara la toata lumea.Este foarte bine ca se lucreaza,ca se face ceva,indiferent in ce zona a judetului(cit mai suntem),ca se modernizeaza drumurile,se deschid noi trasee turistice sau se fac noi punti de legatura.Un singur lucru ma intristeaza:S-a pus pe butuci o mare intreprindere judeteana de drumuri si poduri care a fost infiintata prin decret regal si mentinuta de regimul comunist.Avea specialisti de marca,logistica care la ora actuala este inchiriata la diferiti pseudonimi contructori,iar cea mai mare parte din logistica rugineste.In cele 2 momente ale istoriei aceasta intreprindere a construit maret,trainic si serios.La ora actuala cei care diriguiesc drumurile judetene pur si simplul isi bat joc sau atita pot.Luam un exemplul:Societatea care a "cistigat"gestionarea drumurilor judetene este din Botosani.Este firma unui membru marcant al partidului de guvernamint.Pe drumul judetean 209/A si 209/B s-a lucrat de mintuieala.Asfaltul care s-a razaluit si astupat la loc este din nou ca la inceputul lucrarii.Vin e marea sarbatoare a Schimbarii la fata si drumul de la iesirea din Malini pina la intrarea in Slatina si apoi pina in Gainesti arata ca la inceputul lucrarii.Singura localitate unde s-a facut ceva gospodaresc este comuna Malini,unde cu constructorii a stat primarul.La Slatina in loc sa se repare drumul judetean sau cele comunale s-au facut cu bani grei drumuri pe imas,pasuni sau finete care duc nicaieri.Oare sfinta DNA a avut curajul sa se uite pe facturile care le-a incasat firma din Botosani sau societatea care a construit drumnurile pe tarina care duc nicaieri.Un alt exemplul de o comuna unde un primar este PNL.Drumul judetean Sasca Mica-Cornu Luncii pina la intrarea in com un a Malini este petecit,gropit si in paragina.Eu zic sa mai avem putina rabdare ca cei care si-au batut joc de oameni vor da socoteala iar legea va fi intronata.Sa auzim de bine!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei