Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Direcţia Schengen se comasează cu Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale

Vineri, 1 Iulie 2011 (18:12:53)

Direcţia Schengen a departamentului cu acelaşi nume din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) se va uni cu Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, devenind o structură subordonată Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

Schimbarea s-a petrecut odată cu adoptarea, în 28 iunie, în şedinţa de Guvern a unui proiect de modificare a HG 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele MAI şi vizează alinierea structurilor ministerului la cerinţele internaţionale, inclusiv la acquis-ul Schengen, precizează instituţia într-un răspuns la o solicitare a agenţiei MEDIAFAX.

"Potrivit Hotărârii pentru modificarea Hotărârii Guvernului 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1767/2004 privind modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1380/2009 privind înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1376/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Arhivelor Naţionale, act normativ aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri, 28 iunie, sunt implementate la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor o serie de schimbări de natură organizatorică, menite să asigure o mai bună îndeplinire a atribuţiilor conferite prin lege instituţiei", precizează MAI.

Astfel, Departamentul Schengen se va transforma în Departamentul Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, care va avea în subordine Direcţia Generală Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, unitate rezultată prin unificarea Direcţiei Schengen cu Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

Anterior modificării acestui act normativ, în cadrul instituţiei funcţiona Departamentul Schengen, care avea în subordine Direcţia Schengen şi Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

"Noua structură organizatorică a Departamentului Schengen are ca principală atribuţie, ca şi până în acest moment, îndeplinirea de către MAI a obligaţiilor ce revin României, în calitate de stat membru al UE, participarea la procesul de elaborare a politicilor şi actelor normative comunitare în domeniile de competenţă, precum şi realizarea obiectivelor generale şi specifice pentru coordonarea şi monitorizarea activităţilor legate de îndeplinirea acquis-ului Schengen şi îndeplinirea criteriilor necesare aderării la Spaţiul Schengen. Noua organizare a Departamentului Schengen are în vedere adaptarea structurii, atât la cerinţele pe linie de dezvoltare a cooperării şi relaţiilor internaţionale, cât şi a parcursului României pentru aderarea la Spaţiul Schengen", se mai arată în răspunsul MAI.

Astfel, reprezentanţii instituţiei subliniază că modificările aduse structurilor menţionate nu sunt de natură să afecteze procesul de aderare la Spaţiul Schengen al Românei şi că existenţa unor servicii ale departamentului, precum Serviciul Vizite de Evaluare, nu mai este justificată în contextul îndeplinirii calendarului de aderare la Schengen.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Saghi, directorul Direcţiei Schengen, el fusese delegat de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), mandatul fiindu-i prelungit de două ori. În urma comasării celor două direcţii ale Departamentului Schengen, lui Sanghi i s-a încheiat mandatul şi a fost de acord să îşi încheie colaborarea cu MAI.

Reacţia MAI vine în urma difuzării în presa centrală a unor informaţii privind desfiinţarea Direcţiei Schengen şi îndepărtarea din minister a lui Florin Saghi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Direcţia Schengen se comasează cu Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MAI: Direcţia Schengen se comasează cu Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei