Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere Parlamentului transpunerea deciziei Consiliului JAI despre confiscarea averilor

Luni, 27 Iunie 2011 (18:02:14)

Preşedintele Traian Băsescu a le-a cerut parlamentarilor, luni, să găsească o soluţie pentru transpunerea în legislaţia românească a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obţinute illicit.

Preşedintele le-a cerut parlamentarilor prezenţi să identifice o posibilitate pentru "eliminarea prezumpţiei că orice avere este licită".

"În decizia Curţii Constituţionale veţi observa că după ce Curtea Constituţională îşi menţine punctul de vedere că trebuie menţinută prezumpţia că averea este licită, pe urmă CC dă drumul Parlamentului şi Guvernului să iniţieze o lege prin care să se transpună în legislaţia română Decizia 2005/212 JAI, din 24 februarie 2005", a spus preşedintele.

Pe de altă parte, el menţionează că decizia este un act normativ european şi toate statele UE au avut obligaţia ca până în martie 2007 să implementeze această decizie în propria legislaţie.

El a adăugat că şi Bulgaria a anunţat că a adoptat legea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie.

"Această decizie, ca şi legea vecinilor bulgari, se referă la confiscarea averilor ilicite prin inversarea sarcinii probei. Deci la nivelul UE există în toate legislaţiile statelor member, mai puţin în legislaţia României şi a Bulgariei, soluţia de inversare a sarcinii probei pentru cei care au fost condamnaţi la minim un an de închisoare", a mai spus şeful statului.

El a menţionat că decizia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne precizează şi dreptul şi obligaţia statului de a merge la confiscare extinsă.

"Este una din prevederile legislative care funcţionează pe tot teritoriul UE şi care vizează lupta împotriva corupţiei. Nu numai România este o ţară care are probleme legate de corupţie. Toate statele UE luptă împotriva corupţiei. Este adevărat, noi suntem mult mai puţin eficienţi", a conchis Traian Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere Parlamentului transpunerea deciziei Consiliului JAI despre confiscarea averilor.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu cere Parlamentului transpunerea deciziei Consiliului JAI despre confiscarea averilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare, suntem mai putin eficienti _ trimis de
(28 iun 2011, 00:14:27
Sigur confiscarea averilor dobandite ilicit "este una din prevederile legislative care funcţionează pe tot teritoriul UE şi care vizează lupta împotriva corupţiei" La noi, in România nu se aplică, prietenii ... ştiu de ce ! Noi suntem mult mai puţin eficienţi", spune domnul Traian Băsescu _ suntem mai putin eficienti sau nu vrem sa fim efcienti ...fiinca interesele miliardarilor ...o cer _

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei