Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitatea ghişeelor din administraţiile financiare va fi oprită în perioada 30 iunie - 5 iulie

Luni, 27 Iunie 2011 (18:03:54)

Activitatea ghişeelor din administraţiile financiare şi direcţiile generale ale finanţelor publice care lucrează cu publicul va fi oprită în perioada 30 iunie - 5 iulie, din cauza procesului de reorganizare şi modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF),a anunţat luni instituţia.

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trece în această perioadă printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare. Acesta presupune şi rearondarea contribuabililor începând cu data de 1 iulie la noile administraţii fiscale competente, precum şi transferul, în condiţii procedurale normale, a tuturor informaţiilor necesare pentru deschiderea activităţii administraţiilor financiare operative la noile locaţii", se arată într-un comunicat al ANAF.

În perioada menţionată, la administraţiile financiare din toată ţara vor funcţiona doar centrele de asistenţă telefonică a contribuabilului, iar pe portalul www.anaf.ro rămân active doar paginile de informare a contribuabililor.

Totodată, trezoreriile din toate administraţiile financiare vor lucra program normal în ziua de 30 iunie, continuând cu toate operaţiunile de închidere a lunii, urmând ca în data de 4 iulie să se deschidă numai trezoreriile rămase dupa reorganizare, care vor opera pentru toţi contribuabilii rearondaţi.

La începutul lunii iunie Guvernul a decis reorganizarea ANAF prin desfiinţarea unor direcţii regionale, disponibilizări şi relocări de personal.

Astfel, un număr total de 4.927 posturi din ANAF vor fi desfiinţate, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat luni pentru MEDIAFAX că 1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare au primit luni preaviz şi vor fi examinaţi, iar în urma testărilor vor pleca din instituţie cel puţin 291 de salariaţi, reprezentând 21% din total.

Potrivit preşedintelui ANAF, în perioada următoare vor fi efectuate testări, urmate de disponibilizări, la Autoritatea Naţională a Vămilor, precum şi la structurile teritoriale ale finanţele publice.

Blejnar a anunţat la mijlocul lunii iunie că ANAF va disponibiliza în total 2.000 de angajaţi în cadrul procesului de reorganizare, din care 1.200 vor pleca până la jumătatea lunii august.

Restructurarea Fiscului este una dintre condiţiile pe care autorităţile române trebuia să le îndeplinească până la prima evaluare a acordului cu FMI, care intră luni, 27 iunie, în board-ul instituţiei financiare internaţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea ghişeelor din administraţiile financiare va fi oprită în perioada 30 iunie - 5 iulie.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea ghişeelor din administraţiile financiare va fi oprită în perioada 30 iunie - 5 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei