Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Accident

A plonjat cu taxiul în mijlocul sensului giratoriu de la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer de taxi din Suceava a „uitat” să mai ocolească sensul giratoriu de pe Calea Unirii, în zona Iulius Mall, intrând în zona verde din mijlocul acestuia şi izbind violent stâlpul panoului publicitar amplasat acolo. Toate cinci persoane dina maşină au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Accidentul s-a petrecut în zorii zilei de sâmbătă, în jurul orei 4.30. La volanul autoturismului Dacia Logan cu numărul de înmatriculare SV-70-SOR se afla Florin Lazarovici, un tânăr în vârstă de 26 de ani, taximetrist atestat. Acesta venea pe artera principală dinspre Burdujeni, alături de încă patru tineri, trei băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani.

 

Viteză excesivă pe carosabilul acoperit cu apă

În apropiere de intrarea în sensul giratoriu, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, autoturismul „zburând” până în panoul publicitar. Având în vedere violenţa impactului, se poate spune că cei cinci au scăpat uşor. Cu şocul atenuat şi de airbaguri, victimele au ajuns la spital cu leziuni uşoare, care nu le-au pus viaţa în pericol. Concluzia poliţiştilor ajunşi la faţa locului a fost că cei cinci ocupanţi ai maşinii au avut mare noroc, iar dacă maşina s-ar fi răsturnat consecinţele ar fi fost cu mult mai grave.

Din ancheta agenţilor de la Biroul Rutier Suceava rezultă că şoferul circula cu viteză excesivă, pe un carosabil acoperit cu apă, condiţii în care, ajuns aproape de sensul giratoriu, acesta a scăpat volanul de sub control.

Imediat după accident, unii martori au povestit că şoferul s-ar fi luat la întrecere pe porţiunea dreaptă de după sensul giratoriu din zona Shopping City cu un alt taximetrist, cauză din care ar fi pierdut controlul asupra volanului. Varianta a ajuns şi la urechile poliţiştilor, însă acest aspect contează mai puţin din punctul de vedere al anchetei, cauza accidentului fiind aceeaşi: viteza excesivă pe un carosabil umed. 

 

Şoferul era băut

Poliţiştii l-au verificat cu etilotestul pe şoferul în vârstă de 26 de ani, rezultând o concentraţie de 0,59 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu dosar penal, la Spitalul Judeţean fiindu-i recoltate probe biologice, în urma cărora i se va stabili şi gradul de alcoolemie în sânge.

Ancheta poliţiei arată că la momentul accidentului taximetristul nu se afla în cursă, pasagerii fiind cunoştinţe de-ale sale.

 

Taximetriştii, „cea mai indisciplinată categorie de participanţi la trafic”

Conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava a semnalat de mai multă vreme că în municipiul reşedinţă de judeţ se înregistrează adesea probleme cu şoferii de taxi, unii dintre ei fiind „lideri” la abateri de genul trecere pe roşu la semafor, depăşirea coloanelor de maşini, inclusiv pe trecerile de pietoni, parcări neregulamentare ori viteză excesivă.

Comisarul-şef Liviu Sfichi, şeful Serviciului Rutier, i-a caracterizat de taximetrişti drept „cea mai indisciplinată categorie de participanţi la trafic”, anunţând înăsprirea controalelor care îi privesc pe aceştia, cu precizarea că situaţia nu trebuie generalizată, existând şi şoferi de taxi care circulă regulamentar.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A plonjat cu taxiul în mijlocul sensului giratoriu de la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 7960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 31 voturi
A plonjat cu taxiul în mijlocul sensului giratoriu de la Iulius Mall4.3531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rin-tin tin taxi trimis de
(27 iun 2011, 12:10:14
cred ca sigur era de la o firma foarte serioasa din satul nostru drag. aveti grija la cine va urcati in taxi...
2.   MASINILE SORYNEL trimis de
(27 iun 2011, 12:39:16
aveti grija ...in ce masini va urcati ....evitati sory NEL...aceste masini sunt dispecerate de catre CRIS TAXI...522222.Au cele mai mari tarife si cei mai tineri soferi...18-20 de ani fara atestate
3.   Cind se vor educa aceste puslamale? trimis de
(27 iun 2011, 13:16:55
Nesimtitii!
Ce poti sa te astepti de la el (ei)!?
Sunt mereu grabiti, cu piciorul nervos pe acceleratie... In trafic, preocuparea mirlaneasca este sa depaseasca toate masinile, pentru a ajunge in citeva secunde in fata celorlalti! Nu au grija de situtii neprevazute din fata, la dreapta, stinga,… ca poate sunt copii, batrini, oameni bolnavi pe zebre si chiar pe la semafoare etc.
Asta si altii ca el, omoara fara remuscare animalutele pe sosele… schilodesc si omoara oamenii fara mila!
Dupa o saptamina scapa si sunt iar printre noi!
Cind se vor educa aceste puslamale?
4.   Taximetriştii, „cea mai indisciplinată categorie trimis de
(27 iun 2011, 13:18:25
Taximetriştii, „cea mai indisciplinată categorie de participanţi la trafic”

Mare dreptate aveti, dupa ce ca nu stiu sa conduca mai au si figuri, multi nu stiu ca bataia doare, mai trebuie urechiti un pic.
5.   Mai oameni nu fiti asa rai... trimis de
(27 iun 2011, 13:45:53
... cu ce e el de vina daca stilpul ala publicitar io stat in cale? Trebuie pusa o tabla sa zicem 100 m inainte ca exista acel stilp si ca dauneaza grav sanatatii respectiv stilpii si pomii de linga drum. Cit despre taximetristi ca si categorie periculoasa in trafic va rog sa nu-l uitai pe alex. baisanu si patronul de la la latino care tot in ziar parca anii trecuti o luat la bataie pe un cetatean cum ca chipurile traversa prea incet strada.
6.   Saracul... trimis de
(27 iun 2011, 13:58:11
Poate nu stia taximetristul ca acolo este un sens giratoriu in mijlocul drumului. nu cunostea drumul
7.   :)) trimis de
(27 iun 2011, 17:46:24
halal sofer. . prima data am crezut ca intrase unu de BT care nu stia strada si avea viteza..sau unul beat.. in a doua parte vad ca avusem dreptate.Trist este ca asta se intampla cu un mijloc de transport care ar trebui sa fie unul din cele mai sigure. sincer astfel de societati ar trebui sa nu mai aiba licenta.
8.   Acvaplanare trimis de
(27 iun 2011, 23:33:20
Cred ca taximetristului nu ii place muzica lui Bon Jovi !
9.   Constatare trimis de
(28 iun 2011, 08:23:23
De mult timp observ ca cei mai nerusinati si agresivi soferi in trafic sunt taximetristii. Nu respecta nimic, nici cel putin viata lor si a clientilor. Ma gandesc ca nu ei sunt de vina ci patronii societatilor de taximetrie. Angajeaza toti pustanii care apoi o fac pe grazavii , fara a fi testati, instruiti si controlati. NU au nici cel mai elementar simt al politetii, fumeaza in masina , dau manelele la maxim, habar nu au ca trebuie sa le deschida portiera clientilor , sa puna bagajele in portbagaj, sa fie imbracati elegent, spalati si mai ales sa vorbeasca politicos, corect si numai daca sunt intrebati. Nu au bunul simt sa coboare din masina nici cel putin atunci cand o doamna are nevoie de serviciile lor. Niste marlani nesimtiti, angajati de patroni care cred ca sunt la fel , ii intereseaza numai banul.
9.1  RE: Constatare trimis de
(28 iun 2011, 20:50:18
E taximetrie, nu limo service!
10.   Luati masuri!!! trimis de
(30 iun 2011, 11:04:32
Tot inconstientul si copchilu ajunge sofer pe maxi-taxi sau pe taxi, ar trebui luate masuri ca in tarile civilizate unde nu orice cioban ajunge sofer, bine ca a fost cu loganul si nu a fost cu faitonul cu ce a mai condus el ca omora caii domle 6 cai frumosi:)))) afara cu sorinel asta ca e prea de tot , si oricum masinile lui arata ca la BOTOSANI apropo de cel care a zis ca ar fi crezut ca era o masina din BT
11.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:13:11
doamne fereste sa treceti si voi cei care comentati prin ce am trecut io
12.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:15:07
voi vedeti numai taximetristi da daca ati ramane o noapte pe traseu sa vedeti ce persoane sunt in trafic si cat de bete sunt nu ati mai vb asa
13.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:16:49
sau macar daca 1% din voi ati avea permis de conducere poate ati stii ce riscur sunt pe ploaie
14.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:20:24
sau care aveti permis de conducere nu ati critica k numai o fractiune de secunda iti trebuie sa gresest, nu eram beat cum zice ziaru aveam un 50 de votca daca stiti ce e 0,59mg/litru in aerul expirat
15.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:21:58
voi nu sunteti in masura sa judecati pt a judeca exista dumnezeu
16.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:27:28
si firma de taxi ce e vinovata doar nu patronu vine sa,ti toarne rachiu ei nu au nici o vina.si doar cei ce au ciuda pe sory&nel vorbesc urat despre masinile lui in prezent sunt cele mai curate masini din oras ai curaj sa te urci fara riscu sa te patezi pe haine ca in alte masini. si cei care vor deschisa portiera la urcare sa-si ia valet k noi suntem soferi angajat nu valeti la tot calicu care nu are decat 5 lei in buzunar si mege 2-3 km cu taxiu ca sa se dea mare
17.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:30:05
REALITATEA07 pt tine e ; tu nu judeca cainele care latra uitate la tine mai intai
18.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2011, 23:32:02
REALITATEA07 ; tu nu vezi ca ai vocabular ca la botosani sau mai bine zis poate esti cioban. scuzama ai permis de conducere?
19.   Lasai frate. trimis de
( 3 iul 2011, 01:26:48
Lasai sa vorbeasca Nutule fiindca ei nici macar habar nu au pe ce lume traiesc.Nu au condus de cand se stiu ei o bicicleta macar si deja vorbesc de 4 roti.Cand e ceasu rau sa se intample se intampla,nu e totu perfect dupa cum vrem noi in viata.Si daca ar fi invatat macar 70% din toti cei care critica acest accident cand au dat de permis,ar fi stiut ce inseamna la viteza mare sa pierzi controlu masini din cauza apei de pe carosabil se numeste (Acvaplanare) "Desteptilor".
20.   Asta e....important e ca esti tu bine trimis de
(14 iul 2011, 00:08:04
Imi pare ff rau varu .... ce sa zic......lasa`i pe fraieri sa vorbeasca.....atata stiu......mau socat pozele.....ceasu rau cand vine nu ai ce sa ii faci.....ai grija de tine nutu......si gura fraierilor....ca inca nu ati trecut prin asa ceva.......si apropo daca ati avea permis ati sti ce inseamna un accident si cat te marcheaza acesta.....(astai viata...va fi bine...capu sus varu)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei