Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Muzeul de Ştiinţele Naturii

Expoziţia de fotografie „Culoare de Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava găzduieşte, în intervalul 23 - 30 iunie, expoziţia de fotografie cu genericul „Culoare de Bucovina”.

Expoziţia reuneşte fotografii realizate de către elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara Suceava:Iuliana Drîngu - clasa XII-a A, Nicolae Agafiţei - clasa XI-a C, Florinel Maierean - clasa a X-a H, îndrumaţi de profesorii lor Narcisa Buhu, Tatiana Hladiuc, Corina Stamatin.

 

Flori şi fresce

Rod al parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava şi Liceul Particular Nr. 1 Suceava, expoziţia, care se înscrie în calendarul activităţilor extracurriculare şi al proiectului „Eco-şcoala”, se constituie ca o prelungire a acţiunilor şcolar-educative, o modalitate de racordare activă între şcoală şi instituţia muzeală suceveană, prin care elevii, ca membri ai comunităţii, îşi exercită dreptul la liberă exprimare.

Tema abordata este una de mare amplitudine, vizând extragerea din mediul specific a unor elemente de potenţial natural şi antropic şi plasarea acestora  sub ochii vizitatorilor. Asocierea celor două elemente - flori şi fresce - constituie cheia acestei expoziţii de fotografie, exponatele aducând în faţa privitorilor o explozie de culoare de pe meleagurile bucovinene, decupând imagini din natură şi fragmente de pe pereţii împodobiţi cu fresce ale bisericilor şi mănăstirilor din zonă.    

 

Promovarea patrimoniului natural şi antropic al Bucovinei

Aşa cum s-a subliniat la vernisajul la care au participat deopotrivă cadre didactice şi elevi, expoziţia urmăreşte conştientizarea publicului în ceea ce priveşte valoarea patrimoniului local, natural şi construit şi importanţa conservării acestuia.

Atitudinile şi valorile promovate constau în cultivarea respectului faţa de mediul înconjurător, faţă de valorile trecutului şi ale prezentului şi  promovarea patrimoniului natural şi antropic al Bucovinei.

Manifestarea vizuală este totodată un exerciţiu de promovare, fotografiile conţinând un puternic mesaj pentru vizitatori: acela de a porni pe cărările Bucovinei pentru a se bucura de puritatea  naturii, de vestigiile istorice şi de bogata lor încărcătură spirituală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de fotografie „Culoare de Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţia de fotografie „Culoare de Bucovina”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei