Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2011 - Anul XVI, nr. 149 (4747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probele scrise la bacalaureat încep astăzi, peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea în 1.422 centre

Elevii susţin, începând de astăzi, probele scrise la examenul de bacalaureat, prima dintre ele fiind cea la Limba şi literatura română, peste 2.600 de poliţişti asigurând ordinea şi siguranţa publică în preajma celor 1.422 de unităţi de învăţământ unde se vor susţine examenele.

După proba scrisă de astăzi, la Limba şi literatura română, elevii vor susţine în 28 iunie testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Până acum, elevii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (6-8 iunie), cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (8-10 iunie), proba D de evaluare a compeţentelor digitale şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (20-23 iunie).

Poliţia Română anunţă, duminică, că poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la cele 1.422 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară în care va avea loc examenul.

În acest sens vor acţiona 2.686 de poliţişti (2.143 de la structurile de ordine publică, 466 de la structurile de poliţie rutieră, alături de 77 de specialişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale).

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fi vigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

Măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost anunţate de ministrul Funeriu în 24 mai.

Demnitarul spunea că aceste măsuri au fost sporite şi că cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţi şi să primească interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.

Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.

Ministerul Educaţiei a instituit, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probele scrise la bacalaureat încep astăzi, peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea în 1.422 centre.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Probele scrise la bacalaureat încep astăzi, peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea în 1.422 centre5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Informare incompleta trimis de
(27 iun 2011, 12:03:11
Da de ce nu spuneti ca in Suceava nu s-au instalat camere de supraveghere, asa cum a spus ministrul? Oare de ce? Sa aiba legatura cu faptul ca de cativa ani, Suceava are cel mai mare grad de promovabilitate? Sau ca lichelele trebuie sa fie "fruncea"? Si de ce nu dati in presa acel telefon pentru semnalarea fraudelor? DE CE????
1.1  RE: Informare incompleta trimis de
(27 iun 2011, 13:16:52
Observ din comentariul tau ca esti foarte revoltata. Mi-e sila de oamenii astia ca tine care au pretentii la un bac corect insa ei nu-si dau seama ca sistemul de invatamant este infect de la radacina. Ca sa schimbi ceva nu inseamna sa incepi sa pui camere de luat vedere in salile de examene. Funeriu e atat de prost incat chiar crede ca anul aceste nu vor exista fraude. Vor exista si asta nu pentru ca se roaga elevii de profesorii supraveghetori sa accepte diferite "atentii" . E fix invers. Suna tu la 112 si semnaleaza cate fraude vrei. Nu vorbi insa despre invatamant pentru observ ca nu ai nici cea mai vaga idee despre cum merg lucrurile in realitate.
1.2  RE: Informare incompleta trimis de
(27 iun 2011, 19:53:00
Draga ILINCA.
La Suceava nu o sa fie bac corect cat o sa fie "tiganu" tigan. A fost si va ramane un circ dar si o sursa de bani. De aceea nu s-au instalat camere video, de aceea o sa fie iar cel mai mare procent de promovabilitate.
Si poate ca tot asa, laudandu-se cu un managment deosebit, o sa iasa tiganul in fata la o anumita primarie
2.   . trimis de
(27 iun 2011, 12:11:10
pentru ca bacalaureatul e o gluma. relax.
3.   Linia telefonică sesizare nereguli trimis de
(27 iun 2011, 12:18:57
0800 801 100
4.   Comentariu trimis de
(27 iun 2011, 21:50:38
indata promovabilitatea in suceava este de 98,8% primu loc cel mai bun judet cele mai multe genii la copiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei