Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un consorţiu românesc şi două firme străine vor moderniza DN 18 pentru 660 milioane lei

Joi, 23 Iunie 2011 (15:01:27)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit trei contracte unor firme româneşti şi străine pentru modernizarea DN 18 Baia Mare-Sighetul Marmaţiei-Iacobeni (peste 200 kilometri), cu o valoare totală de 658,9 milioane lei (aproximativ 156,13 milioane euro).

Primul contract se referă la modernizarea tronsonului dintre Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei şi a fost atribuit companiei elene Aktor pentru suma de 182,4 milioane lei, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 61 kilometri.

Al doilea contract, care continuă modernizarea drumului de la Sighetul Marmaţiei la Moisei (69 km), a fost atribuit consorţiului românesc Spedition UMB-Tehnostrade (firme controlate de omul de afaceri Dorin Umbrărescu) pentru 136,44 milioane lei, fără TVA.

Ultimul contract, pentru modernizarea secţiunii Moisei-Iacobeni în lungime de 89 kilometri, a fost câştigat de compania Shapir Structures din Israel pentru 340,06 milioane lei, fără TVA.

Proiectul este finanţat de către Banca Europeană de Investiţii şi bugetul de stat. Lucrările vor dura 24 luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie.

Firmele care au participat la licitaţie contesta rezultatul procedurii până la 1 iulie. Printre cei care au depus oferte se numără companiile Strabag (Austria), Mochlos (Grecia).

Toate companiile câştigătoare au avut, în ultimii ani, lucrări de drumuri în România.

Grupul Shapir a derulat mai multe proiecte de infrastructură în România, în ultimii ani, inclusiv pentru reabilitarea unui segment al DN 1.

Şi Aktor a primit mai multe lucrări în România, participând de exemplu la lărgirea la patru benzi a unui tronson din centura Capitalei. De asemenea, Aktor a câştigat anul trecut, împreună cu grupul francez Vinci, construcţia în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, însă consorţiul a renunţat la contract.

Totodată, atât Spedition UMB, cât şi Tehnostrade au licitat pentru diverse proiecte în România, câştigând unele dintre acestea. Cel mai recent exemplu este câştigarea unui contract pentru construcţia a 10 km ai tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj, în partaneriat cu o firmă din Italia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un consorţiu românesc şi două firme străine vor moderniza DN 18 pentru 660 milioane lei.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un consorţiu românesc şi două firme străine vor moderniza DN 18 pentru 660 milioane lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei