Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2011 - Anul XVI, nr. 146 (4744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:În formula cu zece judeţe, maghiarii şi românii din Harghita şi Covasna rămân săracii Europei

Joi, 23 Iunie 2011 (14:59:40)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că asumarea răspunderii pe o formulă inedită, hibridă, cu opt judeţe mari şi două "mai micuţe" este total inacceptabilă, un detonator politic ce va doborî, de fapt, orice bună intenţie cu privire la descentralizare şi la reorganizare.

El a afirmat că maniera bruscă în care a fost lansată această dezbatere nu face bine modului în care finalitatea acestui efort va putea fi eventual atinsă.

"Cred că varianta pe care în anumite zone ale puterii se pregăteşte executarea acestui proiect, acela al asumării răspunderii, este o soluţie inacceptabilă, este o soluţie declanşatoare de tensiune politică şi este o soluţie care nu se face la final de mandat al unui Parlament", a atenţionat Geoană.

"Ceea ce pe mine mă frământă este absenţa unui minim document de prefezabilitate cu privire la intenţiile pe care domnul preşedinte Băsescu le-a aruncat pe piaţă cu atât de multă lejeritate. Nu a văzut nimeni şi cred că nu există vreun studiu serios de ce opt regiuni, de ce opt plus două regiuni aseară, de ce nu 16, de ce nu 14, de ce nu trecem Carpaţii cu regiunile", a mai declarat preşedintele Senatului.

El a susţinut că problemele judeţelor Harghita şi Covasna, despre care se vorbeşte în aceste zile, "nu provin de la Trianon, nici pentru că e capitala la Bucureşti, la Budapesta sau la Viena", ci vin din subdezvoltare.

"România şi românii sunt din păcate săracii Europei. Dacă vorbim de această formulă cu megajudeţe şi cu două judeţe atât de precare din punct de vedere economic, maghiarii şi românii din Harghita şi Covasna vor fi săracii săracilor Europei. Aşa se va întâmpla cu aceşti oameni", a susţinut preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:În formula cu zece judeţe, maghiarii şi românii din Harghita şi Covasna rămân săracii Europei.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană:În formula cu zece judeţe, maghiarii şi românii din Harghita şi Covasna rămân săracii Europei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei