Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răsvan Popescu: Constantin Duţu are un pistol de recuzită, pentru care a fost cercetat în comunism

Miercuri, 22 Iunie 2011 (15:49:29)

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX că membrul consiliului Constantin Duţu, care a scos un pistol miercuri la Comisia de cultură din Parlament, posedă un pistol cu capse de recuzită, pentru care a fost cercetat de autorităţile comuniste.

Răsvan Popescu a precizat că Duţu i-a povestit despre acest pistol de scenă, pentru posesia căruia i-a fost întocmit un dosar penal în perioada comunistă.

"Cred că dânsul a încercat să le arate celor de la Comisie (Comisia de cultură, n.r.) de ce a fost cercetat de autorităţile comuniste", a spus Popescu, subliniind că este vorba de un pistol de jucărie, cu capse, pe care Duţu l-a folosit la punerea în scenă a spectacolului "Bonnie şi Clyde" în anii '70 sau '80.

Constantin Duţu a fost chemat miercuri la Comisiile reunite de cultură din Parlament pentru a răspunde la nişte întrebări în legătură cu dosare din anii '70 - '80 ce i-au fost întocmite de autorităţile comuniste, unul dintre acestea fiind chiar pentru posesia pistolului folosit pe scenă, a mai spus preşedintele CNA.

"A apelat la acest gest demonstrativ pentru a arăta de ce a fost cercetat", a spus Popescu despre incidentul din Parlament, fără a mai face alte comentarii.

În privinţa chemării lui Duţu la Comisiile de cultură, preşedintele CNA a spus că aşteaptă concluziile comisiilor parlamentare. Popescu a adăugat că Duţu şi-a scos miercuri cazierul de la Poliţie, pentru a-l prezenta în Parlament, şi l-a prezentat şi la CNA, arătând că nu are cazier.

Incidentul a avut loc la audierea candidatului propus de PDL pentru CNA, Valentin Jucan. Jucan candidează pentru locul din CNA rămas vacant ca urmare a încheierii mandatului lui Ovidiu Zanc, numit în 2004 la propunerea PSD. PDL a considerat însă că posturile din Consiliu trebuie renegociate.

"Au nevoie de un loc pentru PDL ca să aibă toate locurile în CNA", a declarat Duţu jurnaliştilor, la ieşirea din sală.

Potrivit site-ului CNA, Constantin Duţu a fost artist-balerin, coregraf, producător, om de afaceri, vicepreşedinte al Comisiei de cultură, artă şi mass-media a Camerei Deputaţilor, ca membru PRM. Este absolvent al Academiei de Regie şi Artă Coregrafică din Moscova (în 1963). A fost numit membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de Parlament, la propunerea Camerei Deputaţilor, pentru perioada 2006 - 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răsvan Popescu: Constantin Duţu are un pistol de recuzită, pentru care a fost cercetat în comunism.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Răsvan Popescu: Constantin Duţu are un pistol de recuzită, pentru care a fost cercetat în comunism5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei