Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sunt prea multe comune neviabile, care nu-şi susţin prestaţia pentru cetăţeni

Miercuri, 22 Iunie 2011 (16:27:26)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că sunt prea multe comune neviabile, care nu-şi pot susţine activitatea, afirmând că "în ultimii 21 de ani orice parlamentar care a fost de printr-un sat s-a dus cu un proiect de lege şi l-a facut comună".

"Sunt primării care nu au venituri cu care să-şi plătească funcţionarii, să aprinda lumina în primărie şi aşa mai departe. E, aici este o altă minune a organizării noastre administrative. În ultimii 21 de ani, orice parlamentar care a fost de printr-un sat s-a dus cu un proiect de lege şi l-a facut comună", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că nu se poate pune problema că ar fi multe municipii. "Municipiile încă nu sunt problema noastră, că-i spui municipiu, că-i spui oraş, nu e nicio problemă. Marea problema este mediul rural. În ultimii 21 de ani, s-au mai înfiinţat câteva sute de comune, multe dintre ele neviabile, adică, nu au venituri cu care să asigure prestaţia pentru cetăţeni", a adăugat şeful statului.

Băsescu a mai spus că, după ce se produce reorganizarea la nivel judeţean, una din primele sarcini, dincolo de lansarea programelor de dezvoltare regională şi accesarea banilor direct de la Bruxelles, trebuie să fie o analiză de viabilitate a comunelor.

"Va trebui trecut la un proces de comasare, în aşa fel încât să avem comune viabile, comune care îşi pot susţine propriul aparat din încasările proprii, comune care pot contribui şi ele cu resursa proprie, din taxe şi impozite locale, la propria dezvoltare. Avem prea multe comune cărora trebuie să le dăm bani direct de la Guvern şi pentru salarii, şi pentru orice ţevuşcă, orice stradă care să fie asfaltată. Este nepermis", a mai spus şeful statului.

"Nu e nejustificat ca un primar de comună să spună «Draga Guvernule, nu am bani, dar, uite, e noroiul până la brâu, la mine, că nu am nicio stradă asfaltată. Netrecând vreun drum judeţean pe aici, toate uliţele, cum plouă, merg oamenii ăştia, săracii, cu noroiul până la brâu». Şi trebuie să-i dea Guvernul. Deci, este o comună neviabilă, măcar pentru străduţele din interiorul comunei, trebuie să reuşească să-şi asigure resursa. Şi avem foarte multe d'astea", a conchis preşedintele Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sunt prea multe comune neviabile, care nu-şi susţin prestaţia pentru cetăţeni.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sunt prea multe comune neviabile, care nu-şi susţin prestaţia pentru cetăţeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vorbe-n vânt...dar asta nu implică regionalizare trimis de
(22 iun 2011, 22:25:02
Spune-ti ca unele sate care au devenit comune .."nu mai au venituri cu care să asigure prestaţia pentru cetăţeni", De acord ,,,dar nu-i o tragedieconfusedă redevină iar sate si să reintre in comuna mamă ...cine le împiedică_Am înţeles că unele comune care au obţinut statutul de oraş -după revoluţie - pt că au îndeplinit unele cerinţe ...s-au răzgândit apoi( din cauza impozitelor şi taxelor mult mai mari practicate la nivel de oraş faţă de cele de la comună etc ) si au redevenit iar comune .Cetăţenii au decis să redevină iar comună...fără tam- tam ,fară regionalizare ...Acum căutaţi la orice situaţie... s-o implementati " pe regionalizarea asta " care cică ar fi salvatoarea Romaniei ...ce mai vorba ...fara ea e totul pierdut .. Regionalizarea asta e pt guvern , un fel de Sfanta vineri din basm care ajuta eroul pozitiv sa biruie toate obstacolele ...AŞa o sĂ ajute ea- regionalizarea - poporul român să trecă de toatebig grine criză, de tăieri salarii si pensii, de disponibilizări , de scumpiri ,de traiul ajuns la limita subzistentei etc...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei