Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ar fi un mare rateu dacă PDL nu ar accepta un compromis cu UDMR, sacrificând reorganizarea

Miercuri, 22 Iunie 2011 (15:50:22)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că liderii UDMR "au şi propuneri aberante, au şi propuneri care pot fi discutate", apreciind că ar fi un mare "rateu" dacă PDL nu ar accepta un compromis, ci ar sacrifica reorganizarea administrativă.

"Am văzut în urma declaraţiilor de ieri (marţi - n.r.) că au apărut nişte speculaţii groaznice legate de... «aaaa, preşedintele vrea să comaseze comune de unguri cu comune de români». Este o prostie. Sunt un şef de stat care trebuie să repecte legislaţia internaţională. România a semnat convenţii prin care respectă drepturile minorităţilor, inclusiv acela de a nu le fărâmiţa comunităţile", a declarat Traian Băsescu.

El a fost întrebat dacă este negociabil numărul viitoarelor judeţe.

"Este a doua zi consecutivă când vorbesc de nevoia unui compromis. Sigur că trebuie să privim către soluţia unui compromis, pentru că şi o lege care să aerisească România de toată birocraţia şi corupţia judeţeană este o lege care trebuie să treacă prin Parlament, care are nevoie de jumătate plus unu din parlamentari. În alianţă există UDMR. Trebuie să vedem. Am avut discuţii multe cu dânşii. Au şi propuneri aberante, au şi propuneri care pot fi discutate. Eu nu sunt unul dintre politicienii care se sperie că pleacă ungurii din România cu judeţul Harghita sau Covasna în spate şi-l duc direct la Budapesta, nu am complexul acesta, şi nici nu-mi construiesc un postament politic din demagogie ieftină", a mai spus şeful statului.

El a adăugat că trebuie identificate formule pentru ca legea de reorganizare a României să treacă prin Parlament.

"Consider că ar fi un mare rateu dacă PDL nu ar accepta un compromis, sacrificând reorganizarea şi subţierea aparatului de stat. Noi trebuie să avem ca proiecţie diminuarea statului, pentru că statul e încurcă-lume", a mai apreciat Traian Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ar fi un mare rateu dacă PDL nu ar accepta un compromis cu UDMR, sacrificând reorganizarea.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: Ar fi un mare rateu dacă PDL nu ar accepta un compromis cu UDMR, sacrificând reorganizarea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Compromis cand e vorba de tara ta ? trimis de
(23 iun 2011, 07:17:27
De ce spune-ţi domnule preşedinte că nu aveţi complexul pe care il au unii politicieni si aume ca pleacă ungurii din România cu judeţul Harghita sau Covasna în spate şi-l duc direct la Budapesta. Vă arde de glume ? Dar de fosta Iugoslavie aţi uitat? N-a plecat nimeni cu teritorii in spate dar au fost pe seama lor conflicte care au zguduit lumea si au însângaret natiuni in tot teritoriul .Cam aşa s-a intamplat si in fosta Iugoslavie : lumea era pasnică, si dintr-o dată ...conflicte interetnice . '"Să nu uiti Darie! "- domnule presedinte . Aproximativ 100 000 de mii de morti :40.000 de persoane au fost date dispărute după războaiele din Bosnia (1992-95), Croaţia (1991-95) si Kosovo (1998-99), dintre care aproape 30.000 numai in Bosnia : peste 50 000 de refugiati .. distrugeri .etc .Vi s-a mers vestea că sunte-ţi " preşedinte jucător "-dar nu cu soarta ţării, domnule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei