Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Populaţia poate fi convinsă să utilizeze maşini nepoluante prin decizii politice

Miercuri, 22 Iunie 2011 (15:51:50)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat miercuri că populaţia poate fi "lămurită" să utilizeze automobile mai puţin poluante sau să se deplaseze cu bicicleta "numai" prin decizii economice şi politice.

"Poţi lămuri lumea să polueze mai puţin sau să meargă cu bicicleta numai cu decizii economice şi politice", a afirmat Borbely la lansarea primei staţii de alimentare a automobilelor electrice din România.

Staţia electrică a fost lansată la sediul transportatorului de energie electrică Transelectrica, în zona Pieţei Unirii din Capitală, fiind iniţiativa Asociaţiei Comitetul Naţional Român CIGRE în parteneriat cu constructorul de maşini Mitsubishi Motors România. Costurile unei maşini electrice produsă de Mitshubishi se ridică la 36.000 de euro.

"Această iniţiativă a venit la timpul potrivit. (...) Ne gândim şi la alte facilităţi care să permită accesul cetăţenilor la maşinile electrice", a adăugat Borbely.

O maşină alimentată exclusiv cu electricitate are o autonomie de până la 160 kilometri. Costul unei încărcări a bateriilor maşinii este cuprins între 3 şi 6 lei pentru 100 kilometri. Încărcarea unei maşini electrice poate fi făcută la orice priză, dar costurile unui încărcător se ridică între 300 euro şi 7.000 de euro, în funcţie de durata necesară încărcării bateriilor automobilului.

Borbely a precizat că ministerul pe care îl conduce vrea să extindă astfel de iniţiative şi a început discuţii cu autorităţi locale şi companii în vederea identificării de amplasamente de astfel de staţii de alimentare a maşinilor electrice

"Am început discuţii cu companii, primării, supermarketuri care au posibilitatea să instaleze staţii de încărcare a maşinilor electrice", a continuat Borbely.

Primul autovehicul alimentat cu electricitate la staţia instalată în Bucureşti a fost un model Mitsubishi i-MiEV şi a fost testat de ministrul Mediului şi Pădurilor.

Recent, Renault România a anunţat că a încheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens în vederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Populaţia poate fi convinsă să utilizeze maşini nepoluante prin decizii politice.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Populaţia poate fi convinsă să utilizeze maşini nepoluante prin decizii politice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei