Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ameninţare

Lungu ameninţă firma TMUCB cu neplata ultimelor facturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a pierdut răbdarea vizavi de firma de construcţii TMUCB, care a lucrat la înlocuirea conductelor de apă în cadrul proiectului ISPA şi care nu a refăcut nici până la această dată străzile pe care a intervenit.

La şedinţa comandamentului ISPA de ieri dimineaţă, primarul i-a somat pe cei de la TMUCB să aducă străzile la starea iniţială până vineri, ameninţându-i că, în caz contrar, va solicita Ministerului de Finanţe să nu le plătească ultimele facturi pentru lucrările executate. Lungu a declarat că s-a săturat să-şi mai bată gura cu cei de la TMUCB.

„Dacă până vineri nu repară aceste străzi, voi face intervenţii la Ministerul de Finanţe, la Direcţia Infrastructură care coordonează proiectele ISPA, cei care dau banii, să le blocheze plăţile, pentru că altă soluţie nu există. Sper să nu se ajungă acolo. Eu totuşi cred în maturitatea lor, cred că vor găsi soluţii să repare străzile, aceste codiţe, în această săptămână. Mai mult e aţa decât faţa. Sunt suprafeţe mici, în general de patru, zece, 20 de metri. În afară de strada Cuza Vodă, pe care au betonat-o astă iarnă şi i-am obligat să o refacă pentru că s-a stricat betonul, ce mai au de reparat sunt cantităţi neglijabile. Am un principiu în viaţă, să las loc de <Bună ziua>, dar, totuşi, m-am cam săturat să-mi bat gura cu TMUCB”, a declarat primarul. 

Ion Lungu a ţinut să precizeze că situaţia în care se află TMUCB este una jenantă, în condiţiile în care are de refăcut porţiuni extrem de mici de străzi cuprinse între patru şi 30 de metri.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu ameninţă firma TMUCB cu neplata ultimelor facturi.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Lungu ameninţă firma TMUCB cu neplata ultimelor facturi3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mentalitate gresita trimis de
(22 iun 2011, 12:58:19
Contractul trebuie acordat firmelor care garanteaza CALITATEA lucrarii nu cel mai ieftin contract. Firma trebuie verificata saptamanal pe santier de catre CLIENT(primarie,ministerul dezvoltarii etc) Politia trebuie in cazul de fata sa verifice daca santierele de pe toate strazile sunt semnalizate si inchise ptr public. (in suceava excavatorul sapa si pietonii trec pe supt bratul acestuia, cad in santuri pentru ca lucrarea nu este ingradita si marcata( toata Romania e asa)). Inspectorii de protectie a muncii care nu sunt corupti( cei corupti la puscarie) trebuie sa verifice daca muncitorii porta echipament de protectie(bocanci nu in slapi, casca, vesta etc), daca firmele au asigurat conditii ptr muncitori(cantina nu pauza de massa in strada cu mancarea pe ziar, toalete
2.   Nimeni nu a intrebat de proceduri, asigurarea cali trimis de
(22 iun 2011, 14:24:18
Nu, e mentalitate gresita. E mentalitatea epocii actuale, cand poti castiga un contract pe suma minima si dupa ai acces la 50% din valuarea contractului. E simplu, mai bagi niste subcontractori, desi marele firme se feresc de aceasta treaba si gata, vorbeste primarele de zaharel si biciulica, mai o ceva de conturi si dormiti linistiti, oricum ramane asa. Adica, sa traiti bine!
3.   Mda trimis de
(22 iun 2011, 14:40:39
Nici nu mai are rost sa-ti risipesti energia ca sa-l injuri pe asta.
4.   Serios? Articol pentru fraieri! trimis de
(22 iun 2011, 14:58:21
Ce cred eu ca vrea Lungu? Cred ca e evident pt orice sucevean care vede cum arata targul nostru. SPAGA mai multa, pentru ca vin alegerile si trebuie sa cotizeze la PDL si el, ca deh...
Deci, exista 2 variante, iar evidente:
1) se incaseaza spaga mai mare si apare un nou art in Monitorul.
2) se da amenda, dar...., evident si alte comenzi aceleiasi firme cu contracte grase si nu mai apare niciun art in ziar.
4.1  RE: Serios? Articol pentru fraieri! trimis de
(22 iun 2011, 14:59:50
Am uitat sa zic. In ambele variante, apare art in Monitorul. Evident. Taranului ii palce sa apara in presa.
PS> nu sunt membru de partid!
5.   Ptr IONELRIPAN trimis de
(22 iun 2011, 15:39:35
ia ca bine zici.. pe santiere peste tot unde mergi .muncitorii in slapi si cu mancarea in sacosa..cum pana mea sa stea mancarea intr.o temperatura de 30°C? sa te schimbi pe marginea santului unde ai si dormit toata ziua. muncitorii nu sunt vinovati pentru ca nu unde munci si au nevoie de bani..dar idiotii astia de patroni care mananca grosul nu ii vede nimeni . gatu mami lor
6.   Observatie..de ce doar patru şi 30 de metri? trimis de
(22 iun 2011, 20:32:03
De ce spuneţi domnule primar că situaţia în care se află TMUCB este una jenantă, în condiţiile în care are de refăcut porţiuni extrem de mici de străzi cuprinse între patru şi 30 de metri.Nu sunt mici de loc ...sunt rămase porţiuni foarte mari - nu stiaţi ...cine v+a pacălit ? Vă dau un exemplu : strada Gheorge Doja , dupa ce s-a asfaltat s-au facut săpături traversale dintr-o parte in alta a drumului de la Centrofarm si până la ADRIA. Apoi peste aceste şanţuri s-a turnat niste prundiş . Aşa a stat drumul luni de zile ,de ziceai că mergi cu maşina pe traverse . După ce d-voastra ati facut scandal firmei de construcţii ..aceştia au asfaltat şanţurile dar nu şi soseaua...ca tot sunt deniveleri . Să zicem totuşi că aşa trebuie să arate la gata ...Trotuarul insă nu l-au refacut deloc ...doar o portiune mica ,de la fostul cinema Iţcani şi până la Centrofarm ..De aici şi pana la Conlemn zici că eşti intr-o zonă bombardată .Dacă e cald e praf ca in deşert iar dacă ploua ,zici că eşti intr-o mlaştină ! Dacă s-a inceput refacerea trotuarului ,de ce s-a relizat doar pe caţiva metri si nu s-a terminat lucrarea sunt 3-4 km ...si nu cativa metri cum zice firma de construcţii.Ăsta e doar exemplul meu ...că mai sunt multe...Să pună firma "burta" la lucru ...fără cotcodaceli ! Să nu umble cu cioara vopsită _

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei