Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2011 - Anul XVI, nr. 144 (4742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL propune Guvern tehnocrat şi anticipate în 2011; Băsescu: Propuneţi instabilitate politică

Marţi, 21 Iunie 2011 (16:49:09)

USL i-a propus, marţi, preşedintelui Traian Băsescu formarea unui Guvern tehnocrat susţinut inclusiv de opoziţie şi declanşarea de alegeri parlamentare anticipate în noiembrie 2011, şeful statului replicând că acest lucru înseamnă împingerea ţării în instabilitate politică.

Preşedintele PSD Victor Ponta, copreşedinte al USL, i-a spus şefului statului, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că Uniunea este dispusă să sprijine chiar formarea unui guvern tehnocrat, cu alegeri anticipate în toamna acestui an.

"Propuneţi să intrăm într-o criză politică, să avem alegeri anticipate", a replicat preşedintele Băsescu, Victor Ponta susţinând că ar fi vorba într-o astfel de situaţie de ieşire din criza politică.

"Orice propunere de vulnerabilizare a stabilităţii politice este exclusă, cel puţin din partea mea nu va exista un suport", a adăugat Traian Băsescu.

Propunerea USL este ca până pe 15 iulie să se înfiinţeze un Comitet economic anticriză, format din putere, opoziţie şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale. Acest comitet ar trebui să convină asupra unor măsuri imediate anticriză, ce ar trebui aplicate de un un guvern de tehnocraţi.

În propunerea USL, Guvernul de tehnocraţi ar trebui să aibă două sarcini: aplicarea acestor măsuri anticriză şi organizarea alegerilor anticipate parlamentare în noiembrie 2011.

În timpul consultărilor cu preşedintele, Victor Ponta a precizat că termenul la care Guvernul de tehnocraţi ar urma să fie constituit este de 1 august, iar anticipatele ar trebui organizate până cel mai târziu 30 noiembrie.

De asemenea, USL doreşte ca până la 15 septembrie Parlamentul să adopte modificarea legii electorale pentru reducerea numărului de parlamentari.

Proiectul legislativ depus de PSD la Parlament prevede 325 de parlamentari, însă Ponta i-a spus şefului statului că USL ar sprijini şi o variantă cu mai puţini parlamentari, după ce preşedintele a făcut referire la referendumul în care s-a votat pentru 300.

O altă propunere avansată de USL este ca noul Parlament ales după anticipate să iniţieze în procedură rapidă discuţiile pentru revizuirea Constituţiei şi a reorganizării administrativ-teritoriale, termenul de adoptare fiind 15 aprilie 2012, astfel încât la alegerile locale din iunie 2012 să se organizeze şi referendumul de aprobare a modificării Constituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL propune Guvern tehnocrat şi anticipate în 2011; Băsescu: Propuneţi instabilitate politică.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL propune Guvern tehnocrat şi anticipate în 2011; Băsescu: Propuneţi instabilitate politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei