Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2011 - Anul XVI, nr. 144 (4742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tensiune maximă

Utilaje blocate şi poliţie, într-un nou episod din scandalul de la balastiera Bursuceni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul continuu dintre sătenii din Bursuceni - Vereşti şi reprezentanţii balastierei care funcţionează în sat, pe terenul parohiei locale, a ajuns la cote de tensiune maximă, utilajele societăţii fiind blocate din nou, la zece zile după un ultim episod de acest gen. Din nouadministratorul balastierei SC Cateris Trans SRL Bursuceni a cerut ajutor autorităţilor, la faţa locului ajungând poliţişti şi jandarmi.

 

Scandalul a izbucnit ieri, în jurul orei 14.00. Văzând că utilajele societăţii au pornit pe drumul ce străbate păşunea din sat, localnicii din fruntea Asociaţia Utilizatorilor de Păşune Bursuceni (în care sunt incluşi majoritatea crescătorilor de animale din sat) au sunat adunarea, astfel că în zonă au ajuns în scurt timp peste 50 de oameni care au blocat drumul.

Utilajele care se îndreptau dinspre staţia de sortare din sat spre malul râului Siret, unde societatea are autorizaţie de exploatare, nu au mai putut înainta, sătenii cerându-le şoferilor să se întoarcă.

La faţa locului au ajuns poliţişti de la Biroul de Poliţie Rurală Suceava, în sprijinul cărora a venit şi o dubă a Jandarmeriei.

„Păşunea este concesionată de noi, drumul nu este public, iar ei nu au dreptul să intre cu utilajele în zonă fără acordul nostru”, a spus punctul de vedere al oamenilor Dorel Dumitru Oroşan, membru în comitetul director al Asociaţiei Utilizatorilor de Păşune Bursuceni, nemulţumit şi de faptul că poliţiştii ar fi încercat să-i convingă pe un ton aspru pe oameni să părăsească zona.  

Echipa de poliţişti de la faţa locului a fost condusă de comisarul-şef Ioan Nichitoi, şeful Biroului Rural al Poliţiei municipiului Suceava.

 

O soluţie de compromis care nu a rezolvat problema

Până la urmă s-a găsit o soluţie de compromis, însă doar una de moment. Utilajele s-au întors şi au luat-o pe un alt drum, care însă străbate şi el o parte din suprafaţa concesionată de asociaţie.

Conflictul este însă departe de rezolvare. În timp ce reprezentanţii asociaţiei nu vor să vadă utilaje pe păşune, Emil Aherghelegiţei, administratorul Cateris Trans, spune că trebuie să folosească drumul pentru a ajunge în zona de exploatare, fiind cea mai uşoară cale de acces. El a mai invocat şi faptul că drumul a fost amenajat pe banii societăţii, cu acordul primăriei, tocmai pentru accesul utilajelor. Reprezentanţii balastierei au obţinut o hârtie de la Oficiul Judeţean de Cadastru, care arată că, acum aproximativ douăzeci de ani, în zonă a existat un drum de utilitate publică.  

Contactat telefonic în mai multe rânduri pe parcursul zilei de ieri, Emil Aherghelegiţei nu a fost de găsit.

 

Probleme vechi şi acuze spre preotul din sat

Toată povestea din acest caz începe în 2004. Parohia locală şi-a cedat terenul proprietate societăţii de exploatare a balastului, contractul de concesiune fiind valabil pe o perioadă de 49 de ani.

Problema este că staţia de sortare a societăţii se află foarte aproape de casele oamenilor, iar de aici au început mari nemulţumiri. Au fost perioade de timp când cele două părţi au fost în consens, însă scandalurile s-au tot repetat.

Sătenii nu ascund faptul că şi-ar dori ca balastiera să dispară din satul lor şi, cum aceasta funcţionează pe terenul parohiei, îl consideră vinovat principal de necazurile lor pe preotul din sat, Constantin Marişca.

După scandalul de ieri, s-a stabilit ca vineri să se organizeze o întrunire între conducea asociaţiei, administratorul balastierei şi autorităţile locale, în încercarea de a se găsi o soluţie de dezamorsare a conflictului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilaje blocate şi poliţie, într-un nou episod din scandalul de la balastiera Bursuceni.
 Vizualizări articol: 1198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Utilaje blocate şi poliţie, într-un nou episod din scandalul de la balastiera Bursuceni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abuz de putere trimis de
(21 iun 2011, 11:35:42
com sef Nichitoi a vorbit foarte urat satenilor i-a injurat si i-a facut salbatici, nespalati ,prosti etc. rusine din partea lui sa vina si sa ameninte pe toti sateni ca aduce mascati si-i omoara pe toti sa-i lase pe cei de la balastira sa treca, zice ca are nu stiu cata scoala dar nu are cei 7 ani de acasa erau batrani de peste 80 de ani si copiii in jurul lui dar se pare ca nu i-a pasat.Nu se poate ajunge la nici o intelegere pt ca sateni s-au saturat de cei de la balastiera si de minciunile lor ca o sa faca ,ca o sa repare,ca o sa plateasca nu stiu ce taxa ,sa arate ce au facut in cei 7-8 ani de cand sunt in sat nu ce o sa faca .
2.   Aici te cred trimis de
(21 iun 2011, 12:40:20
am avut si eu de a face cu nichitoi si mi.a zis.. cati ani ai tu..atatia am eu de scoala. stiu ca e un bulangiu dar ii vine randu. cat despre sateni nu au nici un drept sa blocheze drumu si de a face scandal. eu daca fac asta imi iau amenda imediat..ei de ce nu primesc amenzi ?????
3.   Comentariu trimis de
(21 iun 2011, 13:20:22
cine sa ia amenda satenii? mai LUKANU nu ai citit articolul sau nu ai inteles drumul nu este public este pe islaz si face parte din el satenii nu sunt obligati sa-i lase sa treaca dupa cum poftesc ei pt ce ei nu castiga nimic de pe urma balastierei ca si cum ar vrea sa treaca prin curtea ta tu ii lasi?
4.   Comentariu trimis de
(21 iun 2011, 13:31:19
astazi s-a revoltat impotriva celor de la balastiera si satul Corocaiesti .Ieri au dus utilajele sa escaveze si azi le-au adus inapoi nu i-au lasat nici sa bage cupa in apa.BRAVO COROCAIESTI .Acum trebuia sa vina si com Nichitoi sa vad daca mai avea curaj sa-i injure sau sa-i faca prosti ca-i legau gura acolo nu se joaca.
5.   Comentariu trimis de
(21 iun 2011, 13:36:29
RUSINE POLITIEI
6.   Vorbiti in necunostinta de cauza trimis de
(21 iun 2011, 16:47:05
In primul rand bravo voua ca va dati cu parerea.E normal sa aveti dreptul la opinie.Dar eu as vrea sa va contrazic...nici macar nu stiti cu adevarat ce interese sunt ascunse in spatele acestei povesti.Ceea ce au facut satenii a fost penibil...cum sa aduci copiii si sa te asezi in fata utilajelor?Asta e inconstienta!!!!Daca era chemata Protectia Copilului sigur nu mai aveau curaj sa scoata nici un sunet sau sa faca vreo miscare.Ceea ce au urmarit ei aducandu-si nevestele si copiii a fost sa atraga mila publicului si "dreptatea" asupra lor. Am pus ghilimele de rigoare pentru ca ei nu au nici macar 1%dreptul sa faca ceea ce au facut.Cei care ati facut aceste comentarii nu stiti adevaratul motiv pentru care se duce aceasta lupta.Sefii Asociatei Vacarrilor,respectiv Ursache si Hutu NU URMARESC DECAT SCHIMBAREA PREOTULUI ACTUAL CU GINERELE lui Ursache si RESPECTIV FRATELE lui Hutu!!!Bine ar fi sa nu va mai lasati manipulati de actiunile "primitive" ale asa-zisilor sateni.
6.1  RE: Vorbiti in necunostinta de cauza trimis de
(22 iun 2011, 10:02:35
Ai dreptate AMALY1974! Nu am mai auzit una ca asta sa aduci copiii pe islaz si sa-i asezi in fata utilajelor!!
CATRE SATULBURSUCENI(care sunteti defapt cativa oameni): Ce invata acesti copii de la voi...??? Asa educatie le dati?? Nu-mi vine sa cred ca promovati ura si in randul celor mici....! Lasati copiii sa se bucure de copilarie nu ii folositi pt interesele voastre!!! Voi nu vedeti ca faceti satul de ras??? V-ati mai pus si numele de:"SATUL BURSUCENI" ca sa duceti oamenii in confuzie! Sunteti doar cativa stapaniti de o ura fara margini!!
7.   Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 13:23:50
VB TU IN NECUNOSTINTA DE CAUZA AMALY1974 SI NU CONTRAZICE DACA NU STII CITESTE SI ZIARUL DE AZI SI AI SA VEZI CA SI PRIMARUL A DAT DREPTATE SATENILOR ,ASA SA MORI TU DE CIUDA ,SI INTERESE NU ARE NIMENI DACA SE VOIA SCHIMBAREA PREOTULUI SE INCHIDEA BISERICA NU BALASTIERA SAU DACA NU MAI IA EL BANI DE PE URMA BALASTIEREI NU-I CONVINE SA MAI STEA SI PLEACA SINGUR SI NU VINE NIMENI SA FIE PREOT IN SATUL IN CARE A CRESCUT STAI LINISTIT SI NU SE NUMESTE ASOCIATIA VACARILOR CI ASOCIATIA UTILIZATORILOR DE PASUNE VACAR EST TU .NU A DUS NIMENI COPII PE ISLAZ EI ERAU ACOLO CUM SUNT SI-N ALTE ZILE SI FIIND CURIOSI AU VENIT SI SAU UITAT POTI SA CHEMI SI PROT.COPILULUI CAREI TREBA?SI CATRE IBLAHIM NU NE INVATA TU CUM SA NE EDUCAM COPIII ,NU SUNTEM INCONSTIENTI SI NICI ASA PROSTI CUM NE CREZI TU,SI TOTI SATENI AU VB FRUMOS NU A INJURAT DECAT COMISARUL SEF .SATULBURSUCENI SUNT TOTI OAMENI CARE ERAU PE ISLAZ CA DOAR I-AI VAZUT CAND AI TRECUT CU MASINA.DACA ZICETI CA SATULBURSUCENI SUNT CATIVA OAMENI CARE URMARESC NU STIU CE CEI DIN COROCAIESTI CE URMARESC?DE CE IA ALUNGAT SI EI? PENTRU CA PE UNDE MERG FAC NUMAI STRICACIUNI INCETATI CU ACUZATIILE CA SATENII DIN BURSUCENI VOR SA SCHIMBE PREOTUL DACA ERA ASA INCHIDEA BISERICA ,CE ESTE A LOR NU A ALTCUIVA ,SI NU BALASTIERA PREOTULUI NORMAL CA NU-I CONVINE SA PLESE BALASTIERA CA DOAR DE ACOLO A LUAT SI SPERA SA MAI IA FOARTE MULTI BANI
7.1  RE: Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 19:30:34
Mai"SATUL BURSUCENI" da ce te-ai revoltat asa? Sau ai fost atins pe rana? Eu nu va consider asa, dar dak voi spuneti nu va contrazic! Copiii au rolul lor si nu e acela de a fi folositi pentru intimidare!!! In fotografie se vad foarte putini oameni? E asa mic satul? Sau e vorba despre o singura persoana care foloseste acest nume? Se vede de la o posta ca ai treaba cu preotul pt k mereu il acuzi! Si dak o institutie inchirieaza ceva se face pe baza unui contract iar banii merg la institutie nu la altcineva.
8.   Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 13:25:00
M-AM REPETAT ASA SA INTELEGETI CE INTERESE SUNT
8.1  RE: Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 19:32:25
Poti sa te mai repeti odata k nu te opreste nimeni.
9.   SA FIM REALISTI trimis de
(22 iun 2011, 14:05:53
preoti din ziua de azi se numesc oameni de afaceri si cand le merg afacerile mai prost cred ca are cineva ceva cu ei de aici si acuzatiile celor de mai sus precum ca se urmareste schimbarea preotului .SATULBURSUCENI are dreptate, daca vrea sa-l schimbe nu ar merge pe cai ocolite ei au ce au cu balastiera si bn fac de cand s-au inmultit pe albiile raurilor fac numai dezastre .Maaaaaaaaai nu mai ziceti ca satenii sunt condusi de nu stiu cine ca ei daca au ceva care le strica bunul mers al lucrurilor nu-i poate nici coduce si nici opri nimeni ca doar nu sunt oi .Si dupa cum am inteles si satul alaturat s-a rasculat deci sa ne fie cu iertare si acolo tot interesul de al schimba pe preotul din Bursuceni este la mijloc ?Si sa nu ziceti ca si pe aia i-a trimis tot Ursache si HUTU CUM ZICE AMALY1974 ca deja parca i-ati hartui si ati avea ceva personal cu ei.Cum a ajuns lumea astaaaaaa sa nu se mai faca diferenta intre preot si necurat.>:/
9.1  RE: SA FIM REALISTI trimis de
(22 iun 2011, 19:41:07
Pai dak nu le mai asculta nimeni prostiile pt k ii stiu toti, normal ca apeleaza la cai ocolitoare, la anumite mijloace, cauta noi oameni pt a-i pune la innaintare s.a. Ai grija sa nu fii prea realist in anumite privinte k s-ar putea sa gresesti!!!
10.   A FII OM E LUCRU MARE trimis de
(22 iun 2011, 20:16:45
IBLAHIM veziti de treaba ta si nu mai intui ca are cineva ceva cu preotul ,cei de la COROCAIESTI tot cu el are treba,el era mai usor de scos din sat decat balastiera si daca esti tu asa destept ia spune alegi cale grea sau usoara ?noi stim ca ne crezi prosti dar nu inseamna ca si suntem.Unde s-a mai pomenit sa se faca balastiera in sat preotul nu s-a gandit atunci ca le face rau ,prin zgomot praf etc. ,oamenilor din sat?Ori pe el nu-l intereseaza catusi de putin .Si oameni ce au pamant in bahna oare le este asa usor sa-si vada culturile ,munca lor,in apa .De ce nu se duce preotul sa vada si sa vb cu ei sau nu se coboara la nivelul taranilor ,nu e din cauza lui direct, dar odata ce totul se trage de la balastiera are si el vina lui pe care nu vrea nicicum sa si-o asume.
10.1  RE: A FII OM E LUCRU MARE trimis de
(22 iun 2011, 21:01:55
Aha deci e vb despre un singur om care foloseste numele satului! Nu e prea bine sa vb in numele satului! Sau poate esti tu cel mai de seama din sat? Sau te-au numit ei reprezentant? Cert e ca te platesc bn pt k vad k esti tare activ.
11.   Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 21:10:47
ce tu esti platit sa-l aperi pe preot vad ca te gandesti numai la bani si tu esti activ SATULBURSUCENI este un nume si vb in numele celor ce trag ponoasele pe urma balastirei si daca ar avea toti internet ar comenta toti, ce te oftici asa sau ai de pierdut si tu.vad ca vii numai cu intuitii .
11.1  RE: Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 21:43:15
Bn macar ca au ales un om care are internet. Au fost inspirati. Dupa cum vb si dupa cum prezinti lucrurile mai ales in celalalt articol ma face sa cred ca esti o persoana care are ceva legatura cu biserica.
12.   Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 22:02:07
da merg la biserica imi interzici sa nu merg si comentez in numele oamenilor nu de capul meu scriu lucruri reale
12.1  RE: Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 10:12:07
Aha... pai u esti OROSANU IOAN FOSTUL DASCAL!!! Cine te-a propus sa vb in numele satului? Sau ceilalti nu au internet:))).
13.   Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 10:27:36
daca eu sunt fostul dascal atunci tu esti actualul preot si iti iei singur apararea .Crezi ca doar o singura persoana te cunoaste si-ti stie toate magariele pe care le-ai facut? Te inseli .Daca eram fostul dascal vb fata in fata nu asa .Vezi ca iar ai venit cu intuitii.
13.1  RE: Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 13:23:07
Tu vii acum cu intuitii. Stai linistit, nu te agita asa, ca nu sunt eu preotul. Ma faci sa rad, cand vad ce banueli ai:))). U esti FOSTUL DASCAL pt k se vede mai ales din ce spui in celelalt articol. Nu te mai ascunde sub numele de "SATUL BURSUCENI" pt k nu iti sta bine. Stiu ca in acel sat sunt oameni cumsecade si ar fi urat sa vb in numele tuturor, mai ales tu.
14.   Comentariu trimis de
(23 iun 2011, 11:44:57
mai IBLAHIM esti fenomenal tu chiar ai ceva cu oameni din sat ,nu trebuie sa-si bata nimeni joc de sateni ei muncesc ,si nu mai spune de copiii nu era acea sedinta la primarie si si-a luat ei copiii si i-a dus erau pe islaz dupa cum am citit din articol.Adevaratii preoti trebuie sa-i sprijine pe enoriasi sa-i ajute nu sa le faca rau.Si nu mai da cu presupusu ca o sa creada cei de aici ca esti chiar preotul
thinking
15.   Bine IBLAHIM trimis de
(23 iun 2011, 22:37:57
L-ai nimerit drept in frunte -pe cel ce se da drept SATULBURSUCENI. S-a dat singur de gol.Plin de ura,viclenie si minciuna.O sa-l judece Dumnezeu
15.1  RE: Bine IBLAHIM trimis de
(25 iun 2011, 16:31:05
Mai SATULBURSUCENI da ce ai patit? Nu mai ai internet?:))). Sau ce s-a intamplat?
16.   REZOLVAREA PROBLEMEI trimis de
(26 iun 2011, 11:43:29
VOTUL CONSILIULUI LOCAL ESTE CEL CARE VA REZOLVA PROBLEMA DRUMULUISI NIMENI ALTCINEVA
17.   NU VA BUCURATI DE CEI DIN COROCAIESTI trimis de
(26 iun 2011, 13:48:14
Catre SATULBURSUCENI nu mai spune ca s-au revoltat si cei din corocaiesti pentru ca gresesti. Cei care au iesit sunt foarte putini, si au iesit indemnandu-se unii pe altii dupa ce au servit ceva la carciuma. Iar dintre cei care s-au pornit spre bursuceni multi s-au intors cand au auzit ca e vorba de voi stiind ca aveti treaba cu preotul. Nu va bucurati asa de tare ca nu-i aveti pe cei din corocaiesti alaturi. Mai bine recunoasteti ca cineva dintre voi, caruia nu vreau sa-i dau numele, umbla prin sat la noi sa ii indemne pe oameni sa vi se alature. Voi credeti ca nu stie nimeni ce faceti? Acum va bazati pe faptul ca au iesit si din corocaiesti, va spun ca va bazati degeaba pentru ca sunt tot cativa ca si voi la fel de "gospodari". RESPECT PENTRU CEI DIN SATUL BURSUCENI CARE ISI VAD DE TREABA LOR SI LE SPUN SA NU SE IA DUPA VOI!!! Voi chiar nu intelegeti ca va faceti satul de ras!?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei