Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2011 - Anul XVI, nr. 144 (4742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

La Gura Humorului va fi organizat concursul “Humorenii (n-)au talent(?)!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de anul acesta a „Zilelor Humorului”, eveniment care va avea loc în perioada 8 – 10 iulie a.c., va aduce în faţa turiştilor şi a localnicilor un nou concurs dedicat celor care au „talente normale sau paranormale”.

Pentru prima dată, la Gura Humorului va fi organizat concursul “Humorenii (n-) au talent (?)!”, premiul oferit câştigătorului sau trupei câştigătoare fiind de 10.000 de lei.

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a explicat că organizarea acestui concurs are scopul de a descoperi talente, atât din Gura Humorului, cât şi din întreaga ţară. Astfel, Ursaciuc a spus că în concurs se pot înscrie atât humoreni talentaţi, cât şi persoane care nu locuiesc în acest oraş, dar care vor primi un „buletin temporar de humorean”.

Înscrierile la concursul “Humorenii (n-)au talent (?)!” se fac în perioada 21 – 31 iunie 2011 la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, între orele 12:00 şi 16:00.

„Concursul este dedicat tuturor celor care au talente normale sau paranormale. Încercăm să descoperim talente muzicale şi nu numai din întreaga ţară. Astfel, dacă cineva are un talent care îl face diferit de toţi ceilalţi, poate să vină la Gura Humorului în perioada 21 – 31 iunie a.c. pentru a se înscrie în concurs. Cei din Gura Humorului se pot înscrie direct, iar cei care nu sunt din oraş vor primi un buletin temporar de humorean”, a declarat Marius Ursaciu.

El a spus că juriul ar putea fi format din doi actori şi o cântăreaţă, printre cei care vor juriza concurenţii numărându-se George Ivaşcu, Claudiu Bleonţ şi Adriana Trandafir.

Marius Ursaciuc a spus că pentru preselecţia finală, etapă care se desfăşoară în zilele de 8 şi 9 iulie a.c. ar urma să fie aleşi 60 de concurenţi. În marea finală de pe data de 10 iulie a.c. vor intra zece concurenţi şi trupe, cel mai bun dintre aceştia urmând să plece acasă cu premiul de 10.000 de lei. Câştigătorul va fi ales prin voturi prin SMS de către public.

„Credem că premiul de 10.000 de lei care va fi acordat unui singur câştigător va stârni interesul participanţilor”, a precizat primarul din Gura Humorului. Regulamentul oficial al concursului poate fi găsit la adresa www.primariagh.ro.

 

La „Zilele Humorului” va fi deschisă „Expoziţia de fortificaţii de la Gura Humorului”

Marius Ursaciuc a spus că o altă noutate la ediţia de anul acesta a „Zilelor Humorului” va fi „Expoziţia de fortificaţii de la Gura Humorului”. El a arătat că în cadrul acestui eveniment vor fi prezentate documentele originale din Arhivele din Viena care atestă faptul că în Gura Humorului au existat 14 fortificaţii din perioada Imperiului Habsburgic.

„Puţini ştiu că la Gura Humorului există aceste monumente arheologice, fiind vorba despre fortificaţiile din sec XVIII-XIX. Drept urmare, la această ediţie a Zilelor Humorului vă vom prezenta documente originale în care se vorbeşte despre existenţa acestor fortificaţii, dar şi de un alt fort care a fost ridicat înainte mijlocul secolului XIX”, a spus Marius Ursaciuc.

El a precizat că primăria din Gura Humorului a încheiat un parteneriat cu Muzeul Bucovinei din Suceava, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie începute săpăturile arheologice la fortul principal dintre cele 14 existente. Mai mult, Ursaciuc a subliniat că intenţionează să promoveze un proiect cu finanţare europeană pentru punerea în valoare a acestor fortificaţii, precum şi pentru amenajarea unui muzeu în aer liber cu obiecte de artilerie şi cu echipamente ale soldaţilor din perioada Imperiului Habsburgic. De precizat că, potrivit specialiştilor, fortificaţiile de la Gura Humorului ar fi unice în România.

 

Concerte Zdob şi Zdub, Mandinga şi Publika

Marius Ursaciuc a spus că printre spectacolele care vor avea loc în perioada „Zilelor Humorului” se numără cele ale formaţiilor Zdob şi Zdub, Mandinga şi Publika. El a arătat că în perioada 8 – 10 iulie, la Gura Humorului va avea loc ediţia a XXI-a a Festivalului Internaţional „Umor ... la Gura Humorului”, care va avea secţiuni de caricatură, literatură şi fotografie umoristică, a doua ediţie a taberei de sculptură, târgul meşteşugarilor, Festivalul gastronomic „Barabula de Aur”, Balul Gospodarilor, Nunta de Aur, eveniment în care vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, Parada Minorităţilor, dar şi prima ediţie a Carnavalului Copiilor.

Marius Ursaciuc a mai declarat că şi anul acesta va fi amenajată „Aleea Artiştilor”, unde vor fi expuse portretele realizate de caricaturiştii care vor fi prezenţi la „Zilele Humorului”.

„Vom avea şi o expoziţie foto în aer liber, premierea olimpicilor, muzică de promenadă, competiţii sportive, spectacole la scena mare, precum şi focuri de artificii”, a explicat primarul din Gura Humorului. El a arătat că spectacolele vor fi organizate într-un amfiteatru în aer liber, spectatorii urmând să stea pe băncile care vor fi aduse din întreg oraşul.

Marius Ursaciuc a spus că bugetul de anul acesta al „Zilelor Humorului” este de 120.000 de lei, sumă asigurată din sponsorizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului va fi organizat concursul “Humorenii (n-)au talent(?)!”.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
La Gura Humorului va fi organizat concursul “Humorenii (n-)au talent(?)!”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari!!! trimis de
(21 iun 2011, 15:14:05
Macar la noi la Humor se face ceva. La voi????
2.   ZILELE HUMORULUI trimis de
( 7 iul 2011, 10:08:45
Humorul imbraca strai de sarbatoare,
Sant zilele Humorului strabun,
Sus Humoreni! Veniti cu mic cu mare,
Sa vada lumea ce avem noi mai bun.

Sant oaspeti ce au venit din toata tara,
Orasul straluceste ca un astru,
Sus Humoreni! Sa ascultati fanfara,
Parca si Voronetu"-i mai albastru.

Intreaga lume are ce sa vada,
Sant obiceiuri unice aici,
Sus Humoreni! Iesiti cu toti in strada,
Si nu-i lasati acasa pe bunici.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei