Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2011 - Anul XVI, nr. 144 (4742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afacere în instanţă

A dat un porc şi 5.000 de euro pentru a fi angajat la SRI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Visul de a deveni subofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) s-a potrivit perfect pentru un sucevean cu celebra vorbă „când o zbura porcul”. Culmea e că porcul a „zburat” pe mesele unei avocate şi ale unui alt individ din Bucureşti, care i-au mai „tapat” pe naivii din satul Teşna, comuna Coşna, şi de aproape 5.000 de euro.

Povestea a început prin 2008, când Marius Eduard Farcaş a cunoscut-o pe avocata Alina Liliana Popa, de la Baroul Bucureşti. Din vorbă în vorbă, tânărul a povestit că îşi doreşte să lucreze la SRI. De atât a avut nevoie avocata, care împreună cu prietenul ei, un anume Ion Socol, tot din Bucureşti, au pus la cale un plan de a stoarce de bani familia Farcaş.

„Inculpaţii Popa Alina Liliana şi Socol Ion, în perioada august 2008 - august 2009, în considerarea influenţei pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor Comisiei de examinare constituită la nivelul UM 0466 Bucureşti pentru încadrare directă ca subofiţer în cadrul SRI şi îi pot determina pe aceştia să-l declare admis, în urma susţinerii testărilor, pe numitul Farcaş Marius Eduard, au solicitat diferite favoruri”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, instituţie care a derulat această anchetă.

 

Banii, trimişi prin mandat poştal

Iniţial, suma solicitată pentru a-l angaja pe Marius Eduard Farcaş a fost stabilită la 5.000 de euro. Banii au fost trimişi prin mandat poştal în mai multe tranşe. Pe 29 ianuarie 2009, avocata Alina Liliana Popa a primit 12.000 de lei, pe 16 aprilie 2009 a mai ridicat 1.500 de lei, iar pe 6 august 2009 i-a mai fost virată suma de 4.200 de lei. Pe lângă aceste trei tranşe, Marius Eduard Farcaş a mai dat şi personal 2.000 de lei, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu „binefăcătorii” săi. În total, este vorba de 19.700 de lei, bani care se adaugă şi altor favoruri pe care avocata din cadrul Baroului Bucureşti şi prietenul ei, Ion Socol, le-au primit, respectiv un concediu de două săptămâni la Teşna şi un porc crescut pe cheltuiala familiei Farcaş şi sacrificat în iarna anului 2008.

După ce familia Farcaş a dat banii şi bunurile, fiul lor a participat la examen, dar l-a picat. Considerându-se traşi pe sfoară, sucevenii şi-au cerut banii înapoi, numai că Alina Liliana Popa şi Ion Socol au refuzat să returneze ceva. Iritaţi de acest refuz, Vasile şi Lucica Farcaş au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie şi mai apoi Direcţia Naţională Anticorupţie, instituţii care au demarat verificările de rigoare.

Zilele trecute, avocata şi prietenul ei au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, dosarul urmând să fie soluţionat de Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A dat un porc şi 5.000 de euro pentru a fi angajat la SRI.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
A dat un porc şi 5.000 de euro pentru a fi angajat la SRI5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 iun 2011, 11:06:25
Melteanu’-Vodă păşea FRUMOS şi ţanţoş
Prin beautiful oraş , printre frumoşii cetăţeni
Şi-n atâtea gânduri szép nu-şi găsea nici un reproş
Era cel mai красивы� şi grozav dintre pământeni

Rudele sale ( beduinii ) cu pipota vibrândă
Îi aduc un belle omagiu , tern şi simplu
Pe chipul său un formosus rânjet încearcă să pătrundă
Da-i împiedicat de preaînaltul soclu

Melteanu’-Vodă s-a pus la dispoziţia destinului
Povara responsabilităţii îi umbreşte pulcherul chip
Dintr-o incultură enciclopedică finalul melteanului
E ( invariabil ) : între noi 2 ( acum ) nu-i loc de friendship
2.   Probe trimis de
(21 iun 2011, 11:15:31
Pot sa stiu si eu ce probe au? Nu au nici o proba concludenta impotriva lor. Daca lumea este fraiera si pune botul la orice vrajeala:))))
3.   Scroafa-i moarta-n cotet... trimis de
(21 iun 2011, 12:05:22
Dac-o luam pe aia buna,din cate imi aduc aminte,stiu ca se pedepseste si luarea dar si... darea de mita,sau nu mai este valabila si a doua parte a enuntului ? Dar vorba lui Florin:ce probe are in acest sens "partea vatamata"? Martori,inregistrari,inscrisuri,etc,...unde sunt? Si-n fond,ei au cazut singuri in plasa;nu le-a bagat nimeni mana in buzunar.Totdeauna naivitatea,ca sa nu spun,prostia,... se cam...plateste!Pana sa-si recapete lovelele mai e mult pana departe...sau poate ramane doar un vis frumos...sau mai pe romaneste:cam pe cand va zbura porcu',desi,se vede de la o posta ca scroafa-i (de mult!)moarta-n cotet!Solutia era,si ramane,simpla:..."candindantu' "va trebui sa puna burtica pe carte si,cu siguranta,va intra si la SRI,va ramane si cu lovelele-n pusculita si cu...porcu'-n batatura...Aia eee...
4.   Abuz de incredere trimis de
(21 iun 2011, 12:26:28
Exista si infractiunea de"abuz de incredere". Insa e greu de crezut ca se poate dovedi ceva.
4.1  RE: Abuz de incredere trimis de
(21 iun 2011, 13:01:50
In cazul asta nu prea merge cu "abuzu' de increderte"...Eu am avut incredere sa ce? Sa-ti dau mita pentru a face o ilegalitate,o infractiune...si tu "a-i uitat" s-o faci? Normal, suntem amandoi in aceias oala...Intr-o tara normala ar fi trebuit pedepsite amandoua partile!Dar avand in vedere ca aproape nimic nu mai este normal pe plaiurile noastre mioritice(devenite,intre timp,pentru oricare om cu mintea intreaga si cu bun simt, mai mult..."porcinice"!),nu se va intampla absolut nimic.Ramane fiecare-n starea in care se afla...Unu'cu paguba,iar smecherii cu distractia,cu gologani-n propriul chimir si cu...colesterolul marit din cauza lui dodacului Ghita...caruia i s-a prescris de mult nenorocita fapta!Sentinta definitiva si irevocabila...
4.2  RE: Abuz de incredere trimis de
(21 iun 2011, 13:09:43
Erata:din neatentie am scris "din cauza lui dodacului Ghita" in loc de "din cauza godacului Ghita"...Asta nu schimba in nici un fel esenta postarii...
5.   Asa e.. trimis de
(21 iun 2011, 12:28:45
se pedepseste si darea si luarea..dar la ei nu conteaza..avocata sa faca puscarie.. eu ii intreb pe acei naivi.. chiar cred ca pot baga la zdup o avocata care cunoaste legea mai bine ca ei ?? daca esti prost esti prost.. Isi dorea sa fie agent SRIlaughing imi vine sa rad.. Probabil e un JME de ala cu nr ..SRI..:)) ba frate cat de prost poti fi..mai bine imi dadeai mie baniilaughing
6.   Probe 2 trimis de
(21 iun 2011, 13:00:30
Dupa cum spuneam nu este nici o proba incriminanta deci ca rezultat retinerea este o apa de ploaie. Nu au nici o inregistrare video sau audio cu discutiile ambelor parti. Sunt numai vorbe in vant. Retinerea este ilegala. Case closed:) Nici nu merita scris un articol despre asta. Cazuri ca astea sunt mii in Romania. Tare bine imi pare ca am plecat din Tara lui Papura Voda:) Va sfatuiesc sa faceti la fel, ca va fi din ce in ce mai rau. Asta e numai inceputul. Sa tineti minte ce v-am zis acum.
7.   Mama Prostilor trimis de
(21 iun 2011, 14:02:00
Mama prostilor este mereu gravida. Tolomacul asta o sa ramana si cu banii dati si cu porcul pierdut si s-ar putea alege si cu un dosar penal...
Ce sa-i faci... Nu pot fi toti smecheri, ca ar muri de foame, de aia s-au inventat prostii.
8.   Ha ha ha !! trimis de
(21 iun 2011, 14:21:56
se visa si ala james bond !!!rolling on the floor)))))))))))))))))))) cand colo, daca ajungea baiet cu ochi albastri, vedea ca pt
9.   !!! trimis de
(21 iun 2011, 14:23:52
monitorul cenzureaza cam tare. de ceee ???? s.r.i e un secret ?
10.   Comentariu trimis de
(21 iun 2011, 14:25:14
mi-e greu sa cred ca se fac angajari la s.r.i. pe baza de porci, din ce stiu eu testul
psihologic primeaza. si varsta max 25 de ani . si , daca ajungea baiet cu ochi albastri, vedea ca pt
11.   Gireada trimis de
(21 iun 2011, 14:26:59
Am auzit ca e unul Gireada, prostul prostilor in liceu. A luat bac doar datorita lui tat-su care era administrator. Ia verificati-l si pe ala.
12.   4h646ju7 trimis de
(21 iun 2011, 14:27:17
mda.. monitorul nu mai accepta mesaje de la mine.
dictator si ziarul asta...
13.   8.lo79 trimis de
(21 iun 2011, 14:28:03
mi-e greu sa cred ca se fac angajari la sri pe baza de porci, din ce stiu eu testul
psihologic primeaza. si varsta max 25 de ani . cand colo, daca ajungea baiet cu ochi albastri,
vedea ca pt
13.1  RE: 8.lo79 trimis de
(21 iun 2011, 14:38:19
Esti PLUTAS. Traiesti in ROMANIA LUI BOC si a PDL. Orice post bine vandut e pe SPAGA, nicidecum pe baza de competente. La 50 mil / fraieir de la SRI (aoleo, o sa vinea si o sa-mi urmareasca mobilul si IP-ul) spaga e de cel putin 5 salarii. Deci un port e mizilic.
13.2  RE: 8.lo79 trimis de
(21 iun 2011, 16:24:39
Bre fritz, bre !!! Ce are culoarea politica cu spagile ??? Şpagă in Romani s-a dat, se da si se va da indiferent de cine e la conducere . Sa nu uitam ca Romania e in cădere liberă din 1990 de când "armata de roşii STRICATE" a ajuns la putere . Abia acum sub "puterea portocalie" se resimte JAFUL comunistilor , când practic nu mai este ce sa se fure in tara asta . Înainte de a le lua apărarea patlagelelor stricate întreabă-l pe cretinul de iliescu unde sunt teroristii de la "revolutie" ???
14.   Ce sa-i ceri romanului. trimis de
(21 iun 2011, 14:38:43
Probabil ca romanul este cel mai spagar si cel mai corupt om din Europa. Din acesta cauza, nu o sa mearga lucrurile bine in tara asta niciodata!
15.   După cum va spuneam si săptămâna trecută... trimis de
(21 iun 2011, 14:41:11
..., juniorul are mintea de mărimea unei ghinde. Mamitica si taticutul in loc sa-si lase progenitura sa se facă taietor de lemne sau cioban au sărit din schema cu 5000 de euroi si-au lăsat si cotetul gol, in ideea ca al' mic poate deveni "cineva" având aptitudinile de a asculta cu sau fără borcan si de a sifona mai departe . E cât se poate de evident cata minte poseda si părinţii dacă au gândit (împreuna sau separat) ca 5000 de euroi si un porc e de ajuns pentru un post cald pentru o viaţa ...
16.   SRI=hartia de sters, nu spun unde. trimis de
(21 iun 2011, 15:00:48
Pacat ca planeaza asemenea suspiciuni asupra SRI-lui si din faptul ce am auzit se duce pana la Academia de Politie. Cota, cica ar fi de 10000 de euroi. Acum cand incep sa nu-i mai angazeje obligatoriu se starneste rahatu`. Din pacate toate structurile astea sunt plini de neaveniti. S-au incadrat pe un post, au facut o facultate, Dumnezeu stie cum si obligatoriu prin natura legislativa au ajuns ofiteri. Nimeni nu spune realitatea, dar sunt structuri care si pe vremea lui ceasca trebuia sa fii prea eminent si se selectau doar varfurile si numai cu acordul tau. Intradevar erau si trepadusi, gen primare de la lung, da astia erau cu papagalu` niciodata elita.
17.   Rostia e mama intelepciunii trimis de
(21 iun 2011, 15:37:57
imi place. Felicitari Ciobanebig grin, uite pentru 2500 de euro iti aranjez eu la FBI, sau cu 5000 euro,mergi la Catalin Nechifor ii dai o spaga si prinzi si tu o DECONCENTRATA mai buna. e mai sigur asa
18.   In sfarsit,unul ce a gasit DREPTATE trimis de
(21 iun 2011, 17:38:53
plangere depusa la .....unul ce tac-su a dat un porc[vitel]si 5000euro.asta da rezolvare;sa ne tineti la curent cu finalul!!
19.   Prostalani de parinti trimis de
(26 iun 2011, 11:28:33
BINE LE-AI FACUT AVOCATO IN ACEST CAZ AR TREBUI PEDEPSITI NUMAI PENTRU DARE DE MITA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei