Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întrebare USL pentru referendum:Sunteţi de acord cu intenţia lui Băsescu de a desfiinţa judeţul dvs?

Joi, 16 Iunie 2011 (14:55:15)

Liderii USL au trimis adrese preşedinţilor PSD şi PNL de CJ pentru organizarea de referendumuri privind reorganizarea administrativă, întrebarea propusă de Ponta şi Antonescu fiind: "Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul dumneavoastră?".

Cei doi co-preşedinţi ai Uniunii Social-Liberale au semnat adrese către preşedinţii PSD şi PNL de consilii judeţene şi ceilalţi consilieri ai Uniunii, pentru declanşarea referendumurilor judeţene asupra eventualei reorganizări.

Decizia semnată de Victor Ponta şi Crin Antonescu pentru iniţierea demersurilor de consultare publică asupra eventualei desfiinţări a actualelor judeţe cuprinde şi o recomandare de întrebare pentru referendumuri.

"Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul dumneavoastră?", cu variantele de răspuns "Da" şi "Nu", este întrebarea recomandată de USL, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că preşedinţii de CJ din USL, precum şi consilierii din judeţele în care USL nu deţine majoritate vor începe procedurile legale pentru convocarea referendumurilor judeţene.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat, sâmbătă, aleşilor locali ai USL să ceară organizarea de referendumuri judeţene pentru ca populaţia să se pronunţe asupra desfiinţării actualelor judeţe, preconizată prin reorganizarea administrativă propusă de putere.

Ponta a lansat această iniţiativă în discursul susţinut la reuniunea USL de la Sala Palatului.

Conform Legii administraţiei publice locale, delimitarea teritorială a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor se stabileşte prin lege.

"Orice modificare a limitelor teritoriale ale acestora se poate efectua numai prin lege şi numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective prin referendum, care se organizează potrivit legii", mai prevede actul normativ.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, la TVR 1, că organizarea unui referendum s-ar impune doar pentru modificări teritoriale în interiorul unui judeţ, dar nu şi pentru un proces general de reorganizare administrativă, aplicat la nivel naţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întrebare USL pentru referendum:Sunteţi de acord cu intenţia lui Băsescu de a desfiinţa judeţul dvs?.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întrebare USL pentru referendum:Sunteţi de acord cu intenţia lui Băsescu de a desfiinţa judeţul dvs?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORECT ! trimis de
(16 iun 2011, 23:18:17
SUNTEM CETĂŢENI AI ROMÂNIEI ...NOI DECIDEM ! SĂ FIM CONSULTAŢI ! E O CHESTIUNE F IMPORTANTĂ ...CARE NE VA AFECTA DIRECT IN MULTE PRIVINŢE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei