Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România are la dispoziţie două luni pentru transpunerea a două directive privind protejarea mediului

Joi, 16 Iunie 2011 (14:52:07)

România are la dispoziţie două luni pentru a transpune în legislaţia naţională Directivele 2008/99/CE privind protecţia mediului prin intermediul dreptului penal şi 2009/123/CE privind poluarea cauzată de nave, a anunţat Comisia Europeană.

Comisia Europeană a acordat unui număr de 13 state membre două luni pentru transpunerea legislaţiei UE pentru incriminarea şi stabilirea unor sancţiuni penale pentru poluarea maritimă şi alte infracţiuni legate de protejarea mediului. Potrivit CE, Directiva 2008/99/CE privind protecţia mediului prin intermediul dreptului penal ar fi trebuit transpusă în legislaţiile naţionale ale statelor membre până la 26 decembrie 2010. Zece state - Cipru, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Portugalia, România şi Slovenia - nu au făcut însă acest lucru.

Totodată, opt state - Cehia, Finlanda, Grecia, Italia, Lituania, Portugalia, România şi Slovacia - nu au transpus normele europene referitoare la poluarea cauzată de nave, prevăzute în Directiva 2009/123/CE. Acest act normativ trebuia implementat până la 16 noiembrie 2010.

CE atrage atenţia că, în cazul în care statele vizate nu vor notifica Executivul european măsurile de implementare într-un termen de două luni, cazul ar putea fi deferit Curţii de Justiţie a UE.

Directiva 2008/99/CE privind protecţia mediului înconjurător prin măsuri de ordin penal are ca scop garantarea existenţei, în fiecare stat membru, a măsurilor de drept penal necesare pentru a reacţiona în cazurile grave de încălcare a legislaţiei UE privind mediul înconjurător. Directiva include o listă de încălcări ale legislaţiei care trebuie considerate infracţiuni în toate statele membre.

Directiva 2009/123/CE privind poluarea cauzată de nave este parte a unui set mai amplu de acte normative europene care au ca scop consolidarea siguranţei maritime şi combaterea poluării de către nave. Directiva cere statelor membre să considere deversarea de pe nave a substanţelor care poluează drept infracţiuni.

Avizele motivate publicate joi de Comisia Europeană reprezintă cea de-a doua din cele trei etape ale procedurii de infringement. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România are la dispoziţie două luni pentru transpunerea a două directive privind protejarea mediului.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România are la dispoziţie două luni pentru transpunerea a două directive privind protejarea mediului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei